"Curlingi İstanbul'da tanıtmak istiyoruz"

- Curling Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Şen: "Sadece Erzurum'dan değil, İstanbul'dan da uluslararası müsabakalara katılabilecek sporcuların yetişmesini hedefliyoruz" - Curling Lig ve Takımlar Genel Koordinatörü Şükran Kolukısa: - "İstanbul'da curlingi yaymaya çalışıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Curlingi İstanbul'da tanıtmak istiyoruz"


İSTANBUL (AA) - ELİF NUR ÇOLAK - Curling Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Mehtap Şen, sadece Erzurum'dan değil, İstanbul'dan da uluslararası müsabakalara katılabilecek sporcuların yetişmesini hedeflediklerini söyledi.

Mehtap Şen, Beylikdüzü'nde çalışmalarını gerçekleştirdikleri buz pistinde, hazırlıkları ve hedefleriyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Curlingin az bilinen bir spor olduğunu belirten Mehtap Şen, şöyle konuştu:

"İstanbul'da curling çalışmalarımız federasyon başkanımız Kenan Şebin sayesinde başladı. Curlingi İstanbul'da tanıtmak istiyoruz. Daha önce federasyon olarak özerkliğimiz ilan edilmemişti. Farklı bir federasyona bağlı çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Federasyonumuz kurulduktan sonra çalışmalarımız ivme kazandı. Curling il temsilcisi olarak atandım."

Başlangıçta işlerinin oldukça zor olduğunu vurgulayan Şen, "Çünkü bu sporu takip edenler bilenler kadar bilmeyenler de vardı. Bu spora başlamadan önce bu sporu tanıtmamız lazımdı. Federasyonumuzun desteğini de arkamıza alarak güzel bir ekip kurduk. Okullara gidip sporculara video tanıtımı yaptık. Sadece Erzurum'dan değil, İstanbul'dan da uluslararası müsabakalara katılabilecek sporcuların yetişmesini hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çalışmalarını yaptıkları pistin kendileri için yetersiz olduğunu ancak antrenmanlarını bir şekilde gerçekleştirdiklerini aktaran Şen, "Antrenman yapmamız için bir pist gerekiyordu. Çalışma yapacağımız alanın konforundan öte bu sporu başlatmayı düşündük. Sosyal medyada araştırmalar yaptık. Erzurum'da yapılan çalışmalar tabii ki bizim için büyük bir örnek oldu. Onlarla ilgili videoları izledik. Daha sonra belli bir hedef kitlemiz oluştu. Antrenman günlerimizi belirledik. Sporcularımızın seçmelerini yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

Mehtap Şen, curling branşını bilen, destek olabilecek kulüplerle işe başladıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çalışmalar hızlanınca antrenör eksiğimiz de ortaya çıktı. 9 kulüp olduk, hedefimiz 35. Spor liselerinden hem okul müdürü hem beden eğitimi öğretmenleri hem de öğrencilerin yoğun ilgisi var. Özellikle Beylikdüzü çevresinde bulunan üniversitelerle çalışmalarımız bulunuyor. Antrenmanlarımıza katılıyorlar. Hedefimiz eylül ya da ekim ayında gerçekleştirilecek liglere katılmak. Başlangıçta bizim için zor gözüküyordu insanları buraya çekmeye çalıştık. Çocuklar burada sadece antrenman yapmıyor, farklı bir sosyal aktivitenin içine de girmiş oldular. Çok ağır performans gerektirmiyor. Eğlenceli bir spor. Pistte 4-5 saat kaldığımız oluyor. Asıl hedefimiz öğrencilere ulaşmak, çünkü sporcu yetiştirmek istiyoruz. Farklı bir heyecan yaşamak isteyen herkesi buz pistine bekliyoruz."


- Kolukısa: "İstanbul'da curling'i yaymaya çalışıyoruz"


Curling Lig ve Takımlar Genel Koordinatörü Şükran Kolukısa, curling sporunu tanıtıcı çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Kolukısa, İstanbul'da da Türkiye'nin diğer illerindeki spor kulüpleri kadar spor kulübü olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Curlingi tanıtıcı çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde yeni tanınan bir spor ve birçok insan curling hakkında bilgiye sahip değil. İstanbul'da curlingi yaymaya çalışıyoruz. Sosyal medyadan bize sürekli ulaşanlar var. Ben bu spora buz satrancı diyorum. Buz üzerinde oynanan değişik bir strateji oyunu. Aynı zamanda güç, zeka, denge ve estetiğe dayanıyor. Çok fazla ilgi var. Yeterince tutulduğunu ve tanındığını düşünüyoruz. Yeterli çalışmayı yapıyoruz ama imkanlar kısıtlı. İmkanlarımız yeterli olduğu zaman daha iyi sporcular çıkaracağız. Belki de milli takıma bile sporcu gönderebiliriz."

Yorumlar