Cumhuriyet'in 100. yılı kutlanıyor

Cumhuriyet rejiminin ilan edilmesinden üzerinden 100 yıl geçti. İlk Cumhurbaşkanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğu yeni rejimde şu ana kadar 12 Cumhurbaşkanı görev yaptı. Bunlardan sadece 4'ü tamamen sivil cumhurbaşkanı olurken, geri kalanların hepsi asker kökenli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhuriyet'in 100. yılı kutlanıyor

Cumhuriyet yönetim şeklinin ilan edilmesinin üzerinden 100 yıl geçti. Türkiye genelinde Cumhuriyet'in 100. Yılı vesilesiyle çeşitli etkinlikler ve kutlamalar yapılıyor.

100 yılda toplamda 12 Cumhurbaşkanı görev yaptı. Bu 12 Cumhurbaşkanından son 4 tanesi sivil geri kalanların tamamı ise asker kökenli isimlerden oluştu. 

Cumhuriyet ilan edildikten sonra gerçek anlamda halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı ise Recep Tayyip Erdoğan oldu. Ondan önceki hiçbir Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmemişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN PAYLAŞIM

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan paylaşımda da, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümüne kavuşmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasında ve bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârca mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyoruz. Tam 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar