Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

- Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığınca Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde aşure dağıtımı gerçekleştirildi - Vali Güzeloğlu: - "Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde 12 ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da Kerbela şehitlerini anarken şehitliğin manasını anlamak ve şehit olma ruhu ve imanını yeniden yaşatmak amaçlı aşure dağıtıyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

DİYARBAKIR (AA) - Muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı himayesinde Diyarbakır'da 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen aşure dağıtımı merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami önünde gerçekleştirildi.

Öğle namazının ardından kazanlarla getirilen aşurelerin dağıtımı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Mücahit Küçükyılmaz ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla tarafından yapıldı.

Vali Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen camide öğlen namazını eda ettiklerini, namazda, Kerbela şehidi Hazreti Hüseyin ve bugün Silvan ilçesindeki saldırıda şehit olan Mehmet Kızılca ile tüm şehitleri dualarla andıklarını söyledi.

"Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde 12 ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da aşure manasında Kerbela şehitlerini anarken şehitliğin manasını anlamak ve şehit olma ruhu ve imanını yeniden yaşatmak amaçlı aşure dağıtıyoruz" ifadesini kullanan Güzeloğlu, Ulu Cami önünde bütün şehitleri bir kez daha bütün Diyarbakırlılarla rahmetle andıklarını belirtti.

Güzeloğlu, "Şehitlerimizin ruhları şah olsun. Bu topraklardaki birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz terör örgütleri ve ihanet şebekeleri ne yaparlarla yapsın sonsuza kadar diri ve güçlü bir şekilde devam edecek. Aşurenin birlik, beraberlik ve kardeşliğimize katkı sunmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Küçükyılmaz da bütün Diyarbakırlılara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını ilettiğini belirterek, aşurenin içinde çok farklı malzemeleri barındırdığını ama bu terkipte de mükemmeliğe ulaşmış bir yemek olduğunu söyledi.

Küçükyılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bizim millet oluşumuzun da iki temel unsuru var. Bunlar tarih ve coğrafyadır. Aynı tarih ve coğrafyayı paylaşıyoruz. Fakat üçüncü bir unsur var ki o da geçmişte yaşanmış ortak acılardır. Bizim acılarımız da kederlerimiz de ortak. Kerbela bu acılardan biri. Hz. Hüseyin ve yanındaki 40 şehidimiz bütün İslam milletinin şehitleridir. Bizi bugün birleştiren tarihten ders alışımızdır. Ders alabildiğimiz ölçüde millet ve kardeş oluruz. Muharrrem ayını tebrik ediyorum."

- "Aşure programı gurur verici"

Diyarbakırlılar da kentte düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu gibi organizasyonların sürmesini beklediklerini dile getirerek, "Huzur ve güven ortamı devam etsin. Cumhurbaşkanlığının başlattığı aşure programı gurur verici. Yoğun bir ilgi var. Diyarbakır'da böyle güzel etkinliklerin olması sevindiriyor. Bundan sonra Diyarbakırımız böyle güzel etkinliklerle ön plana çıkacaktır." sözlerine yer verdi.




Yorumlar