Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce, Beştepe Millet Camisi ve Hacı Bayram Camisi'nde öğle namazının ardından vatandaşlara aşure ikram edildi - Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: - "Amacımız, vatandaşlarımızla kaynaşma sağlama. Cumhurbaşkanımızın selamlarını, muharrem ayı tebriklerini de bu vesileyle iletmiş olalım"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığından vatandaşlara aşure ikramı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanlığınca, muharrem ayı dolayısıyla Ankara'da aşure dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce öğle namazının ardından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Aşure ikramı, Beştepe Millet Camisi'nde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Hacı Bayram Camisi'nde de Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kalın, Hacı Bayram Camisi'nde kılınan öğle namazından sonra Şahime Soydan adlı vatandaşın cenaze namazına katıldı. Cenaze namazının ardından aileye başsağlığı dileyen Kalın, ardından aynı caminin avlusunda vatandaşlara aşure dağıttı.

Kalın, aşure ikramı sırasında vatandaşlarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi.

- "Aşure yerken Kerbela şehitlerimizi de unutmuyoruz"

Dağıtım sırasında açıklamalarda bulunan Kalın, muharrem ayının İslam tarihinde özel yeri olduğunu, bu ayda birçok önemli hadisenin yaşandığını belirtti.

Aşurenin vatandaşları bir araya getiren ve "kesrette vahdet" felsefesini temsil eden en önemli geleneklerden olduğuna işaret eden Kalın, "Aşure yerken Kerbela şehitlerimizi de unutmuyoruz. Onları hayırla, rahmetle hüzünle yad ediyoruz. Tabi vatandaşlarımızla bunları paylaşmak hem acılarımızı hem de tatlı hatıralarımızı yad etmek bizim birlik ve beraberliğimiz açısından büyük önem arz ediyor." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yurdun farklı noktalarında aşure dağıtıldığına değinen Kalın, "Biz burada, Hacı Bayramı Veli hazretlerinin makamındayız. Anadolu İslamı'nın en büyük velilerinden biri. Allah onun gibi evliyadan razı olsun, onların açtığı yoldan yürümeyi nasip eylesin." dedi.

Kalın, amaçlarının, vatandaşlarla kaynaşmak olduğunu vurgulayarak, bu vesileyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını ve muharrem ayı tebriklerini vatandaşlara iletti.

- Turistlere aşure ikramı

Hacı Bayram Camisi'ni gezmeye gelen yabancı turistlere de aşure ikramı yapıldığını belirten Kalın, "Onlar da gelsin. Bizim bu adet, geleneklerimizi bir görsünler diyoruz. Çünkü bu, dünyada öyle her yerde tecrübe edebilecekleri bir şey değil. Bu vesileyle tekrar muharrem ayımızın, aşure günümüzün hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Kalın, bir gazetecinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifaya davet edilip edilmediğine ilişkin sorusuna, "Dün Hükümet Sözcümüz ona bir cevap verdi. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Şu anda günümüz de zaten muharrem ayının aşure gününü anmak. Buna yoğunlaşalım bugün." yanıtını verdi.

- "Akan Müslüman kanlarının durmasını niyaz ediyorum"

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'nın katılımıyla gerçekleştirilen aşure ikramı, üzerinde ay yıldız ile kayısı marmeladından yapılan Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu kazanlardan yapıldı.

Dağıtım sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kasırga, İslam aleminin muharrem ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Kasırga, "Akan Müslüman kanlarının durmasını niyaz ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gazi mekanda halkımıza ikram ettiği aşureyi dağıtmaktan da onur duyuyorum." dedi.

Cumhurbaşkanlığınca, Beştepe Millet Camisi'nin yanı sıra muharrem ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile 13 ilde 14 camide aşure dağıtıldı.

Yorumlar