Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5) "Bakın artık Türkiye'de barınamıyorlar. Şimdi gidip Berlin'in caddelerinde dolaşıyorlar. Paris'te, Avusturya'da, oralarda dolaşıyorlar. Avrupa Birliği'nde de güya, malum örgüt, terör örgütü olduğu için kabullenilmiyordu. Nasıl geziyorlar? Polisin nezaretinde nasıl dolaşıyorlar? Devletin binalarına bölücü örgütün başının posterlerini asıyorlar. Nasıl asıyorlar? Bunlar, birbiriyle danışıklı dövüş içerisindeler, hepsi hikaye" - "(Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi binasının yenilenmesi) Bir tane mimar, mühendisler odası mı ne bir şey var, o karşı çıkmış. Ya ne yaparsan yap, durdurmazsın. Siz buraya da karşı çıktınız. Biz yaptık mı burayı, yaptık. Ağababalarınız da buraya geldi mi, geldi."

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakın artık Türkiye'de barınamıyorlar. Şimdi gidip Berlin'in caddelerinde dolaşıyorlar. Paris'te, Avusturya'da, oralarda dolaşıyorlar. Avrupa Birliği'nde de güya, malum örgüt, terör örgütü olduğu için kabullenilmiyordu. Nasıl geziyorlar? Polisin nezaretinde nasıl dolaşıyorlar? Devletin binalarına bölücü örgütün başının posterlerini asıyorlar. Nasıl asıyorlar? Bunlar, birbiriyle danışıklı dövüş içerisindeler, hepsi hikaye." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "41. Muhtarlar Toplantısı"ndaki konuşmasında, "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesine dikkati çekerek, 80 milyonun "tek millet" olduğunu belirtti.

Türkiye'nin bayrağının rengini şehidin kanından aldığını dile getiren Erdoğan, hilalin bağımsızlığın ifadesi, yıldızın ise şehidin kendisi olduğunu söyledi.

"Tek bayrak" vurgusu yapan ve başka bayrak asla tanımadıklarını ifade eden Erdoğan, sağda solda paçavralar bulunduğunu aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakın artık Türkiye'de barınamıyorlar. Şimdi gidip Berlin'in caddelerinde dolaşıyorlar. Paris'te, Avusturya'da, oralarda dolaşıyorlar. Avrupa Birliği'nde de güya, malum örgüt, terör örgütü olduğu için kabullenilmiyordu. Nasıl geziyorlar? Polisin nezaretinde nasıl dolaşıyorlar? Devletin binalarına bölücü örgütün başının posterlerini asıyorlar. Nasıl asıyorlar? Bunlar, birbiriyle danışıklı dövüş içerisindeler, hepsi hikaye. Biz bunların ne olduğunu, kim olduğunu gayet iyi biliyoruz ve gereğini de gerektiği gibi yapıyoruz, yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır." diyen Erdoğan, bu toprağın da uğrunda ölenlerin olduğunu, onun için 780 bin kilometrekarenin vatan yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "tek vatan" vurgusu yaparken de, "Bu vatanda kimse operasyon yapamaz. Yapmaya kalkanların da başına başına ineriz." ifadesini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok. Öyle birileri, yok paralel devletmiş yok şu devletmiş, yok bu devletmiş; geç o işi geç. Kimin hangi devletten olduğu belli. Neredesiniz? Gerçek devletin sahipleri burada. Ama bu devletten nasibini alamayanlar da orada. Onun için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız."

"Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atılması üzerine Erdoğan, "Hiç endişe etmeyin. Biz bugüne kadar hiçbir gücün karşısında eğilmedik. Allah'ın huzurunda rükuda eğilmekten başka hiçbir gücün karşısında eğilmedik. Böyle geldik, böyle gidiyoruz. Rabbim son nefesimize kadar inşallah, kendisinin huzurunda eğilmekten başka hiçbir güce eğilmeyi bizlere nasip etmesin. Karşımızdaki meselelerin büyüklüğüne değil, kendi yüreğimizin büyüklüğüne, karşımızdaki düşmanların gücüne değil kendi gücümüzün büyüklüğüne bakarak 2023'e doğru kararlılıkla ilerleyeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerinin büyük önem taşıdığını dile getirerek, muhtarlardan ve tüm milletten bu seçimlerin gelecek çeyrek asrı, yarım asrı belirleyecek önemde olduğunun bilinciyle tercihlerini yapmalarını istedi.

"Bunların önüne üç koyun katsanız inanın kaybedip gelirler. Bunlara bu ülke emanet edilir mi?" sorusunu yönelten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Onun için 15 senede ülkemizde bizim neler yaptığımızı biliyorsunuz. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, tarımda, enerjide neler yaptık, dış politikada neler yapıyoruz bunların hepsini biliyorsunuz. Daha neler yapacağız... Denizlerin altından tünelleri yaptık mı, üstünden köprüleri yaptık mı, viyadüklerle yollarımızı birbirine bağladık mı, metrolarla birbirine bağladık mı, bağlamaya devam ediyoruz. 25 tane havalimanı 57 oldu. Ama bunlar ona da karşı çıkıyor."

- "Milletin efendisi değil hizmetkarıyız"

Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılarak yerine modern bir kültür merkezi yapılacağını hatırlatan Erdoğan, yeni binanın tanıtımının ardından yapılan eleştirilere işaret etti.

Erdoğan, "Bir tane mimar, mühendisler odası mı ne bir şey var, o karşı çıkmış. Ya ne yaparsan yap, durdurmazsın. Siz buraya da karşı çıktınız. Biz yaptık mı burayı, yaptık. Ağababalarınız da buraya geldi mi, geldi." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde milletin gerçek evlatlarıyla beraber bu toplantıları yaptıklarını söyleyen Erdoğan, geçen hafta Külliye'de yapılan Cumhuriyet'in 94. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına değişik temsil gruplarından 3 bine yakın kişinin katıldığını ifade etti.

Sanatçılar, bilim adamları, şehitler, gaziler ve sporcuların Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandığını anlatan Erdoğan, Külliye içerisinde yapımı devam eden sergi alanı ve kütüphane hakkında da bilgi verdi.

Erdoğan, hem dijital hem klasik beş milyon kitap hacmine sahip kütüphanenin 24 saat tüm halka açık olacağını bildirdi.

"Bu milletin efendisi değil, bu milletin hizmetkarıyız biz." diyen Erdoğan, Türkiye'de böyle bir şeyin olmadığını, bugüne kadar gelenlerin hiçbirisinin bunları yapmadığını söyledi.

Erdoğan, dünyada 150 milyon cilt kitap olan kütüphanelerin bulunduğuna dikkati çekerek, "Biz nerede kalmışız görüyorsunuz? Ama bunları aşacağız. Biz şu anda yol açıyoruz. İnşallah arkamızdan gelenler de bizi aşıp geçecekler." açıklamasını yaptı.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk ettiği muhtarlarla yemeğe geçti. Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı.

(Bitti)





Yorumlar