Cumhurbaşkanlığı imza sayıları canlı ekran var mı?

Cumhurbaşkanlığı imza sayıları canlı ekran takip sayfası seçmenler tarafından merakla soruluyor. Peki, şu ana kadar kim kaç imza topladı, canlı imza sayısı takibi yapılacak bir ekran var mı?

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanlığı imza sayıları ne durumda?

Cumhurbaşkanlığı imza sayıları canlı ekran var mı, kimin kaç imza topladığı ve son güncel rakamların takip edileceği bir ekran var mı? Muharrem İnce, Fatih Erbakan, Doğu Perinçek, Ahmet Özal, Sinan Oğan gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 11 aday başvuru yapanlar arasında öne çıkan isimler oldu. Peki, bu isimlerden kim ne kadar imza topladı?

CUMHURBAŞKANLIĞI İMZA SAYILARI CANLI

Öncelikle şunu söyleyelim. Cumhurbaşkanlığı imza sayıları canlı olarak takip edilebiliyor. Ancak bu takibi sadece aday ve adayın belirlediği temsilcileri takip edebiliyor. Normal vatandaşlar canlı ekranı takip edemiyor. 

KİM NE KADAR İMZA TOPALDI, SON DURUM NEDİR?

Kim ne kadar imza topladı, Cumhurbaşkanı aday adayları arasında hangi aday kaç imza toplayabildi, güncel imza toplama durumu nedir? Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanı adaylarının güncel imza durumlarını öğrenebilmeleri için adaylar ve temsilcilerinin görebileceği bir portal oluşturdu. Adaylar buradan aldıkları imzaları yakından takip edebiliyor. Peki, Kim ne kadar imza topladı? Hangi aday kaç imza topladı?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs için hazırladığı seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerin başvuru süresi Pazartesi saat 17.00'de sona erdi.

YSK, 3 cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunu reddetti, 9 başvuruda eksik evrak tespit etti.

Karara göre 11 aday seçmenler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilebilecek.

BAŞVURUSU KABUL EDİLEN İSİMLER

Alfabetik sıraya göre bu isimler şöyle: Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Muhammed Ali Fatih Erbakan, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Tevfik Ahmet Özal, Yakup Türkal.

Cumhurbaşkanlığı imza sayıları canlı ekran var mı?

Cumhurbaşkanı aday adayı olan isimlerin şu ana kadar topladıkları imza sayısı şöyle:

Muharrem İnce 51 bin 367

Fatih Erbakan 46 bin 725

Sinan Oğan 25 bin 924

Doğu Perinçek 11 bin 792

Yakup Türkal 1.589

Erkan Trükten 717

Ahmet Özal 567

İrfan Uzun 286

Halil Murat Ünver 198

Hilmi Özden 138

Davut Turan 61

Vatandaşlar aday olarak görmek istedikleri isimler için kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor. Bu işlem internet üzerinden elektronik imzayla yapılmıyor.

100 bin seçmen tarafından aday gösterilen kişiye, talebi halinde başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek. Adaylık için yeterli imzaya ulaşamayanların yatırdığı ücret ise Hazine'ye gelir kaydedilecek.


 

Yorumlar