Cumhurbaşkanı ve başbakandan 'bayram tatili' sinyali

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, bayram tatili konusunda yeşil ışık yaktı. Her iki isim de bayram tatilinin hükümetin gündemine alındığını, bakanlar kurulunda görüşüleceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı ve başbakandan 'bayram tatili' sinyali

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Kurban bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusundaki belirsizlik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, bugün Cuma namazı çıkışında konuyla ilgili mesajlar verdi. Her iki isim de tatil konusunun Bakanlar Kurulu gündemine alındığını açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin uzatılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndan hayırlı bir karar çıkacağını tahmin ettiğini belirterek  'bayram tatiliniz uzaması turizm açısından isabetli olur" dedi. 

Başbakan Binali Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp, uzatılmayacağı yönündeki soruya "Her iki alternatif de değerlendirilecek. Toplumun bir kesimi çalışmaya devam edelim diyor, bir kısmı tatili uzatalım diyor. Her ikisinin artısı eksisi düşünülecek salı günü Bakanlar Kurulu'nda karar verilecek"dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİĞER AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma çıkışı gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

KUZEY KORE GERİLİMİ

NATO çerçevesi içinde Almanların bu talebine NATO ile de görüşmelerimizi yaparak olumlu bir yaklaşım sergiledik. Bu İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyor.

Nükleer silahlanmanın sürekli karşısında olduğunu söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla birbirilerini tehdit eder hale gelmesi üzücüdür.

İDLİB 

Cilvegeözü ile ilgili olarak biz insani yardım konusunda hep başı çektik. İnsani yardım konusunda düşüncelerimiz hep aynı. Ama insani yardımdan çıkıp silahlanma sürecine girdi. Bu bakımdan Cilvegözü'nü açık tutacağız. Ama silah vs. işine dönerse buna yol vermemiz mümkün değil. İdlib ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor.

Yorumlar