Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısı

- Makedonya'nın Türk kökenli Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim başarısı

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın Dış Yatırımlardan Sorumlu Türk kökenli Devlet Bakanı Prof. Dr. Adnan Kahil, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimleri'ndeki başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Bakan Kahil'in kabinesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kahil, gönderdiği tebrik mesajında seçimde elde edilen zafer nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.

Türkiye'nin, demokrasisini kökleştirecek bir olgunluk ile bu seçimleri gerçekleştirdiğini ifade eden Kahil, "Seçimlerin huzur içinde gerçekleşmiş olması gerek Türkiye Cumhuriyeti gerek ise Türk dünyası adına büyük bir kazançtır." değerlendirmesinde bulundu.

Kahil, seçimleri yakından takip ettiğini ve seçimlerde büyük katılım gösteren milletin iradesinin sandığa yansıdığını dile getirerek, "Vatanımız ve milletimiz için son derece önemli olan seçim sürecinden başarılı bir şekilde çıkıldığı kanaatindeyim. Milli ve yerli fikir ve düşünceler ile kurulan Cumhur İttifakı’nın seçim başarısı son derece açık ve nettir. Cumhur İttifakı, Makedonya ve Balkan Türk toplumunu sevindirmiş, ülkenin milli ve devlet çıkarlarını ön planda tutmuştur." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 16 yıllık başarılı bir Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra bu göreve seçildiğine işaret eden Kahil, "Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye’nin daha da gelişeceğine, bugüne kadar ekonomik alanda büyük başarı elde ettiğine ve son seçim ile birlikte uluslararası arenadaki konumunu daha da güçlendirdiğine inanmaktayım. Yeni dönemde de iki ülke arasındaki işbirliğinin devamı ve geliştirilmesi ile samimi dostluğumuzun devam ettirileceğini düşünür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik eder, görevlerinde başarılar dilerim." görüşünü paylaştı.

Yorumlar