Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li hocası AK Parti'den aday oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden hocası olan Aydın Ayaydın, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ayaydın, üniversite eğitimi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın derslerine giren hocalar arasındaydı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'ın CHP'li hocası AK Parti'den aday

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve Konya'da mevcut başkanlarını yeniden aday gösterirken, Muğla için Prof. Dr. Aydın Ayaydın'ın adaylığını duyuracak. Aydın Ayaydın'ın en önemli özelliklerinden biri kıdemli bir siyasetçi olmasının yanında aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversiteden hocası olmasıdır. CHP'den milletvekilliği de yapan Ayaydın'ın Erdoğan'ın derslerine girdiğini açıkladığı konuşması CHP'lilerin büyük tepkisini çekmişti. Çünkü, Ayaydın, Erdoğan'ın 4 yıllık diplomasının olmadığını ileri süren CHP'lilerin tamamını yalanlayan açıklamalarda bulunarak, bizzat onun derslerine giren kişi (Asistan olarak) olduğunu açıklamıştı. 

AYDIN AYAYDIN KİMDİR?

AK Parti'nin Muğla adayı Aydın Ağan Ayaydın, 1951 yılında Mardin Derik'te dünyaya geldi.

Ayaydın, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. 1977'de Anadoluhisarı Gençlik ve Spor Akademisi'nde iktisat asistanı olarak kariyerine başlayan Ayaydın, 1978 yılında İTİA İşletme Yüksek Okulu ve İTİA Ekonomi Fakültesinde asistanlık görevi üstlenmiştir.

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 1983 yılında ekonomi yüksek lisansını tamamlayan Ayaydın, 1985'te ekonomi doktoru olmuştur.

1986 yılında yardımcı doçent, 1988'de doçent ve 1993'te ekonometri profesörü unvanlarını almıştır.

Takvim, Sabah ve Vatan Gazeteleri'nde ekonomi, siyaset ve güncel konular üzerine köşe yazıları yazmış, 12 bilimsel kitap ve yüzlerce makale yayınlamıştır. Ayrıca, Basın Konseyi Temsilciler Kurulu Üyeliği, Beşiktaş Asbaşkanlığı ve Basın Sözcülüğü yapmıştır.

1999'dan itibaren Bodrum'da yaşamını sürdüren Ayaydın, çeşitli idari görevlerde bulunmuştur. Bunlar arasında 24. Dönem İstanbul Milletvekilliği (ANAP), 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği (CHP), Rekabet Kurumu Kurucu Başkanlığı, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı, Emlakbank Genel Müdürlüğü, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, Şekerbank Genel Müdürlüğü, YÖK Üyeliği, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Banque Du Bosphore Yönetim Kurulu Üyelikleri, Güneş Sigorta ve Hür Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlıkları, Şeker Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yer almaktadır.

Yorumlar