Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'ı kabulü

- ABD Başkan Yardımcısı Biden (1): - "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz" - "Bu darbe girişimi sadece Türk hükümetine değil, Türk halkına karşı yapılmış bir saldırıydı ve bu ülkedeki en önemli değerlere yapılmış, çok şiddet içeren bir ihanetti. (Bunlar) Küçük bir grup, esasında korudukları insanlara hizmet etme yemini etmiş bir gruptu" - "Amerikan halkı sizin yanınızda. Barack Obama ilk arayanlardandı. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biden'ı kabulü

ANKARA (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ziyaretinin ardından yapılan ortak açıklamada konuşan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otelini de bir helikopterle birlikte basmaya geldiklerini ve Erdoğan'ın ailesiyle 15 dakika önce çıkarak kurtulduğunu hatırlattı.

"(Bir Amerikan askeri helikopteri, Başkan ailesiyle tatildeyken oraya gelip böyle bir şey yapsa ne olurdu) diye düşünmeye çalışıyorum." diyen Joe Biden, TBMM Başkanı da dahil olmak üzere bir çok kişiyle bir araya gelme ve Külliye'ye gelirken binanın önüne yapılan saldırıların izlerini görme fırsatı bulduğunu anlattı.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, şöyle devam etti:

"Ülkenizdeki birçok kişi, karşı karşıya kaldığı krizlere karşı dünyanın dayanışma göstermekte geciktiğini düşünmüş olabilir. İşte bu nedenle ben kişisel olarak buraya gelmek istedim. Sayın Başkanımız da benden bunu istedi. Size ve ülkedeki bütün vatandaşlara ne kadar üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. ABD Başkanı ve halkı adına burada kaybettiğimiz insanlar adına, ikimiz görüşürken kaybettiği evladı sizin isminizi taşıyan bir dostunuzu kaybettiğiniz örneğini vermiştiniz. Bu, tarih kitaplarında okuduğumuz bir şey değil, birebir yaşadığımız kişisel bir şey. Ben çok açık ve seçik bir şekilde şunu ortaya koymak istiyorum ki ABD, müttefikimiz Türkiye'yi desteklemektedir. Bizim desteğimiz mutlaktır ve hiçbir şekilde sarsılmaz. Daha önce de basın toplantısında dile getirdik. Bu darbe girişimi sadece Türk hükümetine değil, Türk halkına karşı yapılmış bir saldırıydı ve bu ülkedeki en önemli değerlere yapılmış, çok şiddet içeren bir ihanetti. (Bunlar) Küçük bir grup, esasında korudukları insanlara hizmet etme yemini etmiş bir gruptu. Biz ABD ve Amerikan halkı olarak müttefiklerimizin her zaman yanındayız."

Biden, darbe girişiminin ardından hemen Türkiye'yi ziyaret etmemesine ilişkin olarak ise "Amerikan halkı sizin yanınızda. Barack Obama ilk arayanlardandı. Özür dilerim, keşke daha önce buraya gelebilseydim." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Yorumlar