Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahreyn ziyareti

- Görüşmelerde, Türkiye ve Bahreyn arasındaki ekonomi, sanayi, enerji, tarım, altyapı ve diğer konularda da yakın çalışma yapılması konusunda mutabık kalındığı bildirildi - Türkiye Bahreyn Ekonomik Konseyi ilk toplantısı Mart ayında İstanbul'da gerçekleştirilecek ve böylece özellikle ekonomi alanında iki ülke iş birliğinin geliştirilmesi konusunda yapılacak çalışmalara yoğunlaşılacak - Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında yüksek düzeyli stratejik diyalog mekanizmasının, Bahreyn'in dönem başkanlığında hızlandırılması noktasında çalışmalar gerçekleştirilecek

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bahreyn ziyareti

MANAMA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bahreyn'de gerçekleştirdiği görüşmelerde, Türkiye ve Bahreyn arasındaki ekonomi, sanayi, enerji, tarım, altyapı ve diğer konularda da yakın çalışma yapılması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan'ın Bahreyn'e gerçekleştirdiği ziyaret, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'ye yaptığı geziye aynı zamanda bir iadeiziyaret olarak gerçekleşti.

Darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ziyaret eden ilk körfez ülkesi lideri olan Bahreyn Kralı Al Halife'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, 15 Temmuz darbe sürecinde Türkiye'nin yanında net bir duruş sergilemelerinden dolayı teşekkür ve takdirlerini ifade etti.

Türkiye ve Bahreyn ilişkilerinin değerlendirildiği görüşmelerde ekonomi, sanayi, enerji, tarım, altyapı ve diğer konularda da yakın çalışma yapılması konusunda mutabık kalındı. Mart ayında İstanbul'da yapılacak Türkiye-Bahreyn Ekonomik Konseyi ilk toplantısının ardından iş forumu düzenlenecek. Bu çalışmalarla özellikle ekonomi alanında iki ülke iş birliğinin geliştirilmesi konusunda yapılacak çalışmalara yoğunlaşılacak.

Bahreyn'in güvenlik ve istikrarıyla ilgili konunun da gündeme geldiği görüşmelerde, Türkiye'nin, Bahreyn hükümetinin yanında olmaya devam edeceği, bölgedeki bir takım güvenlik sorunlarının oluşabildiği ve bu konuda yakın iş birliği içerisinde olunacağı ifade edildi.

Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında 2012'den beri yavaş giden yüksek düzeyli stratejik diyalog mekanizmasının Bahreyn'in KİK dönem başkanlığı döneminde hızlandırılması noktasında çalışmalar gerçekleştirilecek. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, diğer KİK üyesi ülkeleri de ziyaret edecek.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da Türkiye'ye yakın bir tarihte ziyaret gerçekleştirecek. Böylece, Türkiye'nin Körfez iş birliği bölgesiyle ilişkilerinde ciddi bir hareketlenme olması bekleniyor.

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti dolayısıyla memnuniyetlerini dile getiren Bahreynli yetkililerin, bundan sonraki dönemde de Türkiye'nin yanında olmayı sürdüreceklerini ve Bahreynliler'in KİK ile ilişkilerin geliştirilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettikleri aktarıldı.


Yorumlar