Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan Başbakanı ile görüşme teklifine ret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır kapılarının açılmasından sonra kendisiyle görüşme talebini Bulgaristan Başbakanı üzerinden ileten Yunanistan Başbakanı'na ret cevabını iletti.

Google Haberlere Abone ol
Onun olduğu yere gelmem, aynı kareye de girmem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de yaşananlardan sonra sınır kapılarını göçmenlere açmanın neticeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Rusya dönüşünde uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapıların göçmenlere açılmasından sonra Avrupa ülkelerinden peşe gelen görüşme tekliflerinden birinin de Yunanistan'dan dolaylı yollardan geldiğini açıkladı. Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Borisov tarafından getirilen "görüşme" önerisine, "Ben onunla (Yunanistan Başbakanı Miçotakis) aynı fotoğraf karesine girmem" diyerek reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin İdlib ve göçmenlere yönelik sorusu üzerine şu açıklamalarda bulundu: 

Her şeyden önce bizim Yunanistan tarafı ile bu süreçte “Açık kapı artık kapalı mı?” bunu tartışacak zamanımız yok, o iş bitti. Biz kapıları açtık şu anda. Mülteciler gidebildiği kadar gidecek biz bunları zorla ülkemizden de çıkartmıyoruz. Kendi arzularıyla kendi istekleriyle bu insanlar çıkıyorlar. Ama tabi Yunanistan bunlara zulmediyor. Takip ettiğim kadarıyla, en son 5 tane vaka vardı öldürdükleri. Tüm bunların yanında tabi şişleyerek batırdıkları botlar da bunların yine çok gaddar yaklaşımlarıdır. Tabi bakıyorsunuz bunlar Avrupa Birliği’nden gelenleri böyle farklı yerlerde gezdirip öbür taraftan da maalesef bu uygulamaları sürdürüyorlar.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov bize “Sofya’da bir toplantı yapalım” dedi. Buna Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i de davet etmek istedi. O gün iki tane ölüm vakası vardı. Bu olaydan sonra ben de kendisine dedim ki “Miçotakis’in olduğu yere gelmem ve onunla aynı fotoğraf karesinin içerisine de girmem.” O gece çok konuştuk, çok ikna etmeye çalıştılar ve sonra iptal edildi. Zira bu işler bu kadar ucuz değil. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmadığını bu siyasetçilerin bilmesi lazım. Dolayısıyla bunlar olmamış olsa belki bu süreç çok daha farklı akacaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan en son 4 Aralık 2019 tarihinde Londra'da NATO Liderler Zirvesi sırasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüşmüştü.

 

Yorumlar