Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kaftancıoğlu'na: DHKP-C militanıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun DHKP-C militanı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C militanıdır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili "Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır" dedi.

İstanbul'da Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasını protesto edenler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da bulunmasına tepki gösterdi. 

"CANAN KAFTANCIOĞLU DHKP-C MİLİTANIDIR"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun eylemlerin düzenlendiği noktaya giderek örgütlü dayanışma vurgusu yapması tepki çekerken Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilerle neden görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmaya

Erdoğan açıklamalarının devamında, "Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir? Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Bu rektör yasalar dışında atanmamıştır. Yasalar neye amir ise, Melih Bey de buraya atanmıştır. Geçmişine baktığımızda o da bu üniversite içinden yetişmiş bir arkadaşımızdır" ifadelerini kullandı.

"TERÖR MİLİTANLARIYLA GELENLERİN İÇERİSİNDE NE İŞİ VAR?"

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Kaftancıoğlu'nu eleştirdi. Soylu, "2 gün önce rektör ataması üzerinden yine bu ülkeyi demokrasi dışı ülke göstermek için üniversitede olay çıkardılar. Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var? Bu ülke, çok badire geçirdi, çok zorluklardan geçti, bu tip militan ruhlu insanları da ülkenin huzurunu bozmak isteyen siyasileri de çok gördü. Ama bu tezgâha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası. Oradan çıkacak projelerle ülkemiz gurur duymalıdır" dedi.

Yorumlar

he hee istanbulu akp rantından kurtarınca aşırı sol örgüt militanı oluyor.asıl ülkeyi talan eden satan akplilerdir.sonra utanmadan her cuma arka fona cami koyup konuşabiliyor.