Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermeni cemaatine mektup

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Cemaati'ne mektup göndererek, "Tek bir Ermeni vatandaşımızın ötekileştirilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ermeni cemaatine mektup

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 yılında yaşanan olayların 105. yılı vesilesiyle Türkiye Ermenileri Patriği Maşalyan'a mektup gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mektubunda "Tek bir vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, inancı ve kimliğinden dolayı farklı muamele görmesine asla izin vermedik, vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan mektubunda, "Anadolu'nun bağrından doğmuş birlikteliğimizi görmezden gelerek tarihten husumet çıkarmaya çalışan çevrelere fırsat verilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da 24 Nisan mesajı yayınlayarak önemli mesajlar vermişti. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Soykırım yalanıyla ve siyasi hesaplarla Türkiye'ye zarar vereceğini sananlar yine yanılacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti, tarihi gerçeklerin çarpıtılmasına ve yeni düşmanlıklar üretilmesine asla izin vermeyecektir." ifadesini kullandı.

Kalın, sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin açıklamasında, Birinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı ve travmatik şartları içinde alınan 24 Nisan 1915 tarihli tehcir ve tenkil kararının, "millet-i sadıka" olarak ifade edilen Ermenileri ortadan kaldırmaya yönelik bir siyasetin ürünü olmadığını vurguladı.

Soykırım lobisi ve Türkiye karşıtı siyasi çevrelerin, tarihi gerçekleri çarpıtarak yeni husumet ve düşmanlık tohumları ekme çabası içinde olduğunu belirten Kalın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinin, tüm fertleriyle bu istismar, yalan ve iftira kampanyalarına asla prim vermeyeceğini bildirdi.

Kalın, tarihi gerçeklerden kaçanlar ve siyasi hesap peşinde koşanların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarını araştırmak için ortak tarih komisyonu kurulması çağrısına cevap vermekten hep kaçtıklarını hatırlattı. Kalın, 2009 yılında imzalanan fakat hayata geçirilemeyen protokollerin Karabağ sorununun çözümü, siyasi ve ekonomik normalleşme ile güney Kafkasya'da barış ve istikrarın tesisi için atılmış tarihi bir adım olduğunu, bu adımın Ermenistan tarafından ve soykırım lobisinin baskısıyla karşılıksız bırakıldığını ifade etti.

Yorumlar