Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enerji açıklaması

"Enerji krizi sebebiyle Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçireceklerini düşünürken, hamdolsun biz içimiz rahat bir şekilde kışa giriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enerji açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, faizde tek haneli rakamlara inildiği gibi enflasyonun da düşeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu Kongre Merkezi'nde AK Parti Konya Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bir konuşma yaptı.

AK Parti'li belediyelerin her alanda kendileriyle yarıştığını ifade eden Erdoğan, Konya'nın kendisine verilen her emeğe, her yatırıma ziyadesiyle karşılık veren, katma değere dönüştüren bir şehir olduğunu, bugün bu gerçeğe Mevlana Meydanı'nda bir kez daha şahitlik ettiklerini söyledi.

Mevlana Meydanı'nı bugün 100 bine yakın Konyalının doldurduğunu dile getiren Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının çalışmalarıyla meydanın bambaşka bir güzelliğe kavuştuğunu belirtti.

Konya'nın 15 milletvekilinden 10'unun AK Parti'li olduğunu hatırlatan Erdoğan, seçimde 15'te 15 yapılmasını istedi. AK Parti Konya il teşkilatından bunun için söz alan Erdoğan, "Konyalı bu sözü verdiyse tutar" ifadesini kullandı.

Konya'yı ülke ve dünya çapında öne çıkartacak yeni eser ve hizmetlerin resmi açılışını da yaptıklarını aktaran Erdoğan, "Bakanlıklarımızın, kamu kurumlarımızın, belediyelerimizin ve özel sektörümüzün şehrimize kazandırdığı toplam yatırım bedeli bu açılışta 18 milyar 466 milyon lira olan eserler." dedi.

Erdoğan, son 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da diğer 80 ille beraber Konya için de çalışmaya, taş üstüne taş koymaya devam edeceklerini kaydetti.

- "Birileri gibi musluğun anahtarını değiştirenlerden değiliz"

"Biz birileri gibi musluğun anahtarını değiştirenlerden değiliz" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz yatırımları evvelallah altyapısıyla, üstyapısıyla birlikte yaparız, bugün açılışını yaptığımız gibi. Bunlar, sadece günü kurtarmanın, günü savuşturmanın peşinde, biz asla... Attığımız adımlar, hayata geçirdiğimiz projelerle Türkiye Yüzyılı'nı gerçeğe dönüştürmenin derdindeyiz. İç siyasetten dış politikaya kadar tüm planlarımızı bu anlayışla yapıyoruz. Evlatlarımıza daha huzurlu, daha müreffeh, daha güçlü, vatandaşı olmaktan iftihar edecekleri bir Türkiye bırakma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgemizde ve küresel ölçekte yaşanan her gelişme bizim muhalefete rağmen uyguladığımız politikaların haklılığını teyit ediyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllarca şehir hastanelerini eleştirdiğini ifade eden Erdoğan, "Sosyal Güvenlik Kurumunu batıran sensin." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun sağlıkla ilgili yatırımları sürekli kötülediğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu tesisler koronavirüs salgınıyla mücadelemizde kritik roller üstlendi. Vatandaşlarımızın birinci sınıf sağlık hizmeti aldığı yerler oldu. Aynı basiretsizliği Rusya-Ukrayna krizinde de yaşadık. Bu savaş ilk patlak verdiğinde Bay Kemal ve yoldaşları bizi Batı'ya sırtımızı dönmekle, hata yapmakla, yanlış hareket etmekle suçladılar. Sonuçta Türkiye, her iki komşusunu da gözeten dengeli politikasıyla hem krizden çok az etkilendi hem de tüm dünyanın takdirini kazandı. Gençler, biz bununla da kalmadık tahıl anlaşması ve esir takasıyla kimsenin cesaret dahi edemediği iki büyük diplomatik zafere imza attık. Yurt dışında katıldığımız tüm zirvelerde devlet başkanları ülkemizin savaşı sonlandırmak için yürüttüğü çabalardan övgüyle bahsediyor. Bana dedikleri hep şu, 'Başkan, bir taraftan Sayın Putin, bir taraftan Zelenskiy, her iki tarafı nasıl idare ediyorsun?' 'O bir sırdır' dedik."

- "Bay Kemal, buna senin hayalin bile ulaşamaz"

Kimseyle kavgalı olmadıklarını, düşman kazanma üzerine değil dost kazanma üzerine politikalar oluşturduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi Karadeniz tahılı geliyor mu geliyor, her tarafa gidiyor mu gidiyor. Ve Sayın Putin dedi ki 'Bunu birinci derecede fakir ülkelere gönderelim ve ücretsiz gönderelim.' 'Tamam' dedik, 'Biz de varız.' Ve biz şimdi buğday alıp, un yapıp, bu unu fakir fukara garip gureba ülkelere göndermenin hazırlığı içerisindeyiz. Türkiye bu... Bay Kemal, buna senin hayalin bile ulaşamaz. Bizim icraatımızın ulaştığı yere senin hayalin bile ulaşamaz. Gıda kıtlığı çeken ülkeler Karadeniz'den giden tahıl gemileri sayesinde rahat bir nefes aldı. Enerji krizi sebebiyle Avrupa ülkeleri kışı nasıl geçireceklerini düşünürken hamdolsun biz içimiz rahat bir şekilde kışa giriyoruz. Şayet Türkiye, Bay Kemal ve şürekasının ipiyle kuyuya inseydi bugün biz de benzer sıkıntılarla boğuşur olurduk. "

Faizde tek hareli rakamlara inileceğini söylediğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Faizde tek haneliye indik mi, indik. Hadi bakalım şimdi bunu neyle izah edeceksiniz? Ve bundan sonra da bu böyle devam edecek. İşte 'Enflasyon şöyle böyle...' Merak etmeyin o da inecek. Bizim için önce faizdi ve faizi bu noktada tek haneye indirdik. Şimdi buradan yatırımcılara sesleniyorum, diyorum ki 'Bak hep size söyledim, gelin başta kamu bankaları olmak üzere size, ama dikkat, yatırım kredisi vermede kamu bankaları var. Ve yatırım kredisiyle hedefimiz nedir? Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme. Dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasına ülkemizi sokacağız. Durmak yok, yola devam bu kadar."

(Sürecek)

 

Yorumlar