Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

- Muğla'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın dördüncü duruşmasının ikinci oturumu tamamlandı - Duruşmaya pazartesiye kadar ara verildi

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davası

MUĞLA (AA) - Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasının ikinci oturumu sona erdi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda görülen duruşmanın ikinci oturumunda, dönemin Dalaman Deniz Hava Üs Komutanı eski albay Cenk Bahadır Avcı ve avukatının esas hakkındaki savunmaları dinlendi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, açıkladığı ara kararda, sanıklardan Gökhan Şahin Sönmezateş'in başka illerde devam eden davaları nedeniyle savunmasını hazırlayamadığını, başka avukat tutma imkanının bulunmadığı ve barodan da atanmasını istemediğine ilişkin dilekçe vererek, savunmasını hazırlamak için ek süre talep ettiğini belirtti.

Baştoğ, savunma için yeterli sürenin tanınmış olduğu göz önünde bulundurularak, Sönmezateş'in süre talebinin reddedildiğini açıkladı.

Sanıklardan Sönmezateş, Murat Dağlı ve Özay Cödel'e avukatlarının duruşmada hazır bulunmalarını sağlamak üzere 5 gün süre verildiğini ifade eden Baştoğ, "Süre sonunda müdafilerin duruşmaya katılmayacaklarının anlaşılması durumunda kendilerine barodan avukat atanmasına ve sanık Sönmezateş’in belirlenen takvim göz önünde bulundurularak 22 Ağustos 2017'ye kadar esas hakkında savunmasını tamamlamak üzere duruşmadan vareste tutulmasına" karar verildiğini kaydetti.

Duruşmaya 14 Ağustos Pazartesi gününe kadar ara verildi.

Sanıklar, jandarma eşliğinde cezaevine gönderildi.

Yorumlar