Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Münbiç açıklaması

Kısa sürede operasyon yapılması beklenen Münbiç'e Esed birliklerinin konuşlanacağı iddia gireceği iddiaları üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Münbiç kararımızı uygulama aşamasındayız." açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Münbiç açıklaması

ABD ile daha önce imzalanan mutabakat ile terör örgütünden temizlenmesi hedeflenen Münbiç söz verildiği gibi terörden arındırılmamıştı. Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı başlatması ile birlikte Münbiç yeniden gündeme geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakü ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri PKK/YPG ve DEAŞ'a karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "Manipülasyonları değerlendiriyorum; Yabancı basın 600'ün üzerinde havan topunun atılmış olduğu bizim topraklarımıza körler, bunların taktiği bu." dedi.

Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"MÜNBİÇ'İ BOŞALTMADILAR"

Esad rejimine bağlı milislerin Münbiç'e gireceği iddiaları hakkında konuşan Erdoğan, "Şu anda bir çok dedikodular var. Büyükelçilik vasıtasıyla bunun yanında Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda kararımızı uygulama aşamasındayız. ABD ile Münbiç konusundaki mutabakatımız 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaktı. Seneyi devirdi, Münbiç boşaltılmadı.

Yorumlar