Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu. Anteniyle birlikte 365 metre yüksekliğe ulaşarak Paris'teki meşhur Eyfel Kulesi'nin geçen Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin bu yıl sonuna kadar hizmete alınması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulundu.

EYFEL'İ GERİDE BIRAKTI

2016 yılında temeli atılan Küçük Çamlıca Kulesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi. Son olarak antenin monte edilmesiyle 365 metreye ulaşan kule, eriştiği yükseklik ile Eyfel Kulesi’ni de geride bıraktı.

KIRMIZI-BEYAZ ANTEN

Kulede işçilerin metrelerce yükseklikte çalışmalarını aralıksız devam ettirdiği görüldü. Kulenin antenin ise kırmızı ve beyaz renklerden oluşması dikkat çekti.

DENİZ SEVİYESİNDEN 583 METRE

İstanbul´un sembolü olması beklenen yeni kule tamamlandığında vatandaşların görebileceği ikinci seyir terası yüksekliği 153 metre (Deniz seviyesinden 371 metre) yüksekliğe çıkılabilecek. 365 metre yüksekliğe ulaşan kulenin deniz seviyesinden yüksekliği 583 metre oldu

Yorumlar