Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile S-400 alışverişi konusunda ilk kez açıklamalarda bulundu. Erdoğan, füzelerin alımı konusunda imzaların atıldığını, kaporanın da verildiğini söyledi. Erdoğan, alım için kredilerin hazırlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 pazarlığı konusunda ilk kez en üst düzey açıklama geldi. Açıklamada, imzalarına atıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti sonrası İstanbul’a dönüş yolunda gazeteciler ile sohbetinde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya'dan alınması beklenen S-400 füzeleri de soruldu. Erdoğan bunun için “Rusya’dan S-400’lerin alınması için imzalar atıldı. Bildiğim kadarıyla kaparo da verildi” şeklinde konuştu. ABD ve Batının bu konudaki itirazlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini, bağımsız kararlarını kimsenin tartışmaya hakkı olmadığını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçaktaki gazetecilerin, "S-400’lerin satın alınmasıyla ilgili nihai durum nedir? Dış basında Türkiye’nin bu satın almadan vazgeçebileceğine ilişkin bazı haberler, yorumlar yer alıyor." şeklindeki bir sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: S-400 ile ilgili arkadaşlarımız imzalarını attılar. Bildiğim kadarıyla kaparoyu da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir. Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var. Türkiye Cumhuriyeti’nin savunma sanayii veya savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini veya bağımsız kararını herhalde kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Biz kendi bağımsızlığımızla ilgili kararımızı kendimiz veririz; ülkemizi savunmak için koruma tedbirlerini de, güvenlik tedbirlerini de kendimiz almakla mükellefiz. Eğer bir yerlerden bu noktada herhangi bir savunma unsurunu tedarikte zorluk çekiyorsak, girişimlerimiz çoğu kez engellemelere takılıyorsa biz ne yapacağız, başımızın çaresine bakacağız. Mesela, insansız hava araçlarını maalesef dostlardan alamıyorduk biz, çok da yüksek paralar istiyorlardı, bedava da istemiyorduk üstelik. Terör örgütüne tank, top, zırhlı araçlar veriyorlar; ama biz parasıyla istediğimiz halde bazı ihtiyaçlarımızı tedarik edemiyoruz. Sonuçta ne oldu? Hamdolsun insansız hava aracını da kendi ülkemin insanı üretir hale geldi, silahlısını da üretir hale geldi. Son bir haftada 90 terörist öldürüldü.

Yorumlar

ihsan türkiyede imali konusu önemli füzelerin