Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası liderlerine demiryolu çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Konseyi toplantısında Türk dünyası liderlerine seslenerek Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden uzanan demiryolu konusunda çağrılarda bulunarak, geçiş kolaylığı sağlanması talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Türk dünyasına demiryolu çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi Liderler Zirvesi'ne videokonferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan, konferansta koronavirüsün yanısıra Türk dünyası ülkelerinden geçecek olan demiryolu konusunda çağrılarda bulundu. 

Bugün gerçekleşen Türk Konseyi Liderler Zirvesi de bu yöntemle gerçekleştirildi. Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yaparak koronavirüs döneminde alınan önlemler ve sonrasında atılacak adımlar hakkında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şunlar: "Tüm insanlık olarak şu an görünmez düşmana karşı zor bir savaş veriyoruz. Türk konseyinin bu olağanüstü zirvesi, aramızdaki dayanışmayı perçinleyecektir. Bu süreçten de Allah'ın izniyle güçlenerek çıkacağımıza inanıyorum. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

"KÜRESEL ÇAPTA EKONOMİK KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Sağlık Bakanlarımızın da ihtiyaç halinde video konferanslar gerçekleştirerek, tecrübe paylaşımında bulunabileceklerini düşünüyorum. Salgının etkisiyle aynı zamanda küresel çapta ekonomik krizle de karşı karşıyayız. Tedbirler aramızdaki ticareti olumsuz etkileyebiliyor. Halk sağlığını gözetmek suretiyle en pratik çözümleri hayata geçirmeliyiz. Uluslararası ticaret ve kargo taşımacılığı tedarik zinciri açısından hayatidir.

DEMİRYOLU YÜK TAŞIMACILĞI KONUSU

Türkiye ile Azerbaycan ve Gürcistan arasında yük taşımacılığı için kullanılan demiryolu taşımacılığını Orta Asya'ya uzatabiliriz. Günlük 3500 ton yükün taşınabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Konsey üyelerimizden geçiş ücretleri, sürücü vizeleri gibi konularda kolaylık tanımalarını bekliyorum. Allah'ın izniyle koronavirüsle savaşı elbette kazanacağız. Ardından da yeni bir dünya gerçeği ile karşı karşıya kalacağız. Salgın sonrası dönem için hazırlık yapın. Salgınla ilgili sorunlara çözüm üretmek, bilgi, tecrübe paylaşımında bulunmak amacıyla kriz merkezleri arasında işbirliği vidasını öneriyorum."

Yorumlar