Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail neresi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'e sert tepki gösterdi. Erdoğan haritayı çıkararak BM'ye 'İsrail devletinin sınırları neresidir?' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail neresi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, "İçinde bulunduğumuz bu kurum, sorunlara çözüm üretme kabiliyetini kaybediyor.
Dünya 5'ten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir" dedi. Erdoğan hitabını "Adalet ahlak ve vicdan temelinde yeniden yapılandırılacak BM insanlığa tekrardan ümit verecektir" sözleriyle noktaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kuruluna hitap etti.

Erdoğan'ın BM konuşmasından öne çıkan başlıklar:

İçinde bulunduğumuz bu kurum, sorunlara çözüm üretme kabiliyetini kaybediyor. Huzurunuzda tekrar ediyorum, dünya 5'ten büyüktür. Zihniyetimizi de kurumlarımızı da kurallarımızı da değiştirme zamanı çoktan gelmiştir.

Nükleer güç vurgusu

Şayet her birimiz güvende değilsek hiçbirimizin güvende olamayacağı gerçeğine sırtımızı dönemeyiz. Nükleer güç ya herkes için yasak ya da herkes için serbest olmalıdır.

"Türkiye DEAŞ tehditinden en çok zarar gören ülkedir"

Suriye küresel adaletsizliğin sembolü haline gelen bir coğrafya oldu. Türkiye DEAŞ tehditinden en çok zarar gören ülkedir. Suriye krizini artık sona erdirmenin zamanı gelmiştir.

"5 milyon sığınmacıyı misafir ediyoruz"

Beş milyon sığınmacıya yani New York şehir nüfusunun yarısı kadar Suriyeli kardeşimizi topraklarımızda misafir ediyoruz. Avrupa Birliği'nden şu ana kadar bize gelen destek 3 milyar avrodur.

Yorumlar