Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin İdlib saldırısı sonrası ilk kez görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin, İdlib'de meydana gelen saldırılar sonrasında ilk kez telefon üzerinden görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Putin saldırı sonrası ilk kez görüştü

İdlib saldırısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilk kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, görüşmede, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye sevk edilen Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırının, Suriye’de barış için yürütülen ortak çabalara darbe vurduğunu ifade etti, Türkiye'nin benzer saldırılara karşı meşru müdafaa hakkını en sert şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Görüşmede, Suriye ve Libya’daki diğer gelişmeler ile ikili ilişkiler de ele alındı.

ERDOĞAN 'ÇATIŞMAK İSTEMİYORUZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idlib saldırısından sonra yaptığı iki ayrı açıklamada Rusya konusunda da konuşmuştu. Erdoğan, ilk konuşmasında Rusya'nın Suriye'de önlerine çıkmaması gerektiği mesajını vermişti. İkinici konuşmasında ise Rusya ile çatışma istemediklerini belirterek, stratejik birçok işbirliklerinin olduğunu söylemişti.

SERGEY LAVROV'DAN FARKLI AÇIKLAMA

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Rus basınında yer alan haberlere göre, Türkiye'yi Soçi Mutabakatı'na uymamakla suçladı.

NE OLMUŞTU?

Suriye'nin İdlib kentinde artan rejim ve Rus saldırılarına karşı Türkiye bölgeye askeri takviye yapmıştı. Takviye esnasında Esed rejimi tarafından saldırı düzenlenmiş Türkiye 8 şehit vermişti. Olay sonrasında Türkiye, Esed rejimine misliyle cevap verirken; Rusya'ya da "aradan çekil" mesajı vermişti.

Yorumlar