Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP-HDP-PKK ilişkisini video ile anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin bugünkü grup toplantısında CHP-HDP-PKK ilişkisini hazırlattığı özel videoyla anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP-HDP-PKK ilişkisini bugün hazırladığı özel bir sunumla vatandaşlara anlattı. 

Erdoğan'ın partinin ilgili birimlerine hazırlattığı videoda CHP, HDP ve PKK'lıların açıklamaları, ifadeleri ve itirafları yer aldı.

CHP'nin Gara katliamından sonra HDP'yi memnun edecek şekilde açıklamalarda bulunması tepkiyle karşılanmıştı.

Üstüne, sivil, silahsız ve savunmasız bir şekilde seyahat ederken kaçırılan vatandaşları katleden terör örgütüne tek laf etmeyen CHP'nin katliamlardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sorumlu tutması ise tepkileri daha da artırmıştı.

HDP'LİLERİN FEZLEKLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, haklarında fezleke hazırlanan HDP'lilerle ilgili de kesin konuştu. Erdoğan, fezlekelerin alt komisyondan geçmesi halinde Genel Kurul'dan da geçeceği sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada "Süreç ne ise aynen işleyecektir. Bu konularla alakalı komisyonlarda müzakerelerini yapar. Sonra genel kurula gelir. Genel kurulda da hemen eller iner kalkar." ifadelerini kullandı.

FEZLEKELER MECLİS'TE

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı. İçinde HDP'li vekillerin fezlekeleri de var." dedi. Konu ile ilgili açıkalama yapan Başkan Erdoğan, "Süreç ne ise aynen işleyecektir." dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Aralarında HDP'li milletvekillerinin de olduğu 33 fezleke dün akşam Meclis'e ulaştı" dedi.

Aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu 33 dokunulmazlık fezlekesi TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorusu üzerine "Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı, içinde HDP'li milletvekilleri de var" dedi.