Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

- Erdoğan: (7) - "Bizim Alman halkıyla sorunumuz yok, bizim sorunumuz Alman yönetimiyle" - "Siz her şeyi yapacaksınız, 4 bin 500 tane PKK'lı teröristi ülkenizde barındıracaksınız, bu sayının daha fazlası var azı yok, besleyeceksiniz, parasal destek vereceksiniz, FETÖ'cüleri, Türkiye'den kaçanları ülkenizde besleyeceksiniz, her türlü imkanları onlara sağlayacaksınız, okullarını, derneklerini vesairelerini onları da, biz size Milli İstihbarat Teşkilatımız vasıtasıyla dosyalar göndereceğiz, hiç duymayacaksınız, ondan sonra iki tane, üç tane Türkiye'de ajanınız Türk polisi tarafından yakalanınca da rahatsız olacaksınız, 'Bunları bize verin.' Benim sana onu verebilmem yargının kararına bağlıdır" - "Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs, 470 lira oldu. Böyle ödenecek. Ayrıca geçen yıl 285 lira olan yurtlarımızda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı, bu yıl bu da 330 liraya çıkartıldı. Kredi burs rakamı yüksek lisans öğrencileri için 440 lira, doktora öğrencileri için ise bin 410 liradır"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim Alman halkıyla sorunumuz yok, bizim sorunumuz Alman yönetimiyle." dedi.

Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ve A News ortak yayınında, son dönemdeki Türkiye-Almanya ilişkilerini değerlendirdi.

"Seçim bittikten sonra Almanya ile ilişkiler normale döner mi?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Şu anda tabii burada olaya birkaç cepheden bakmak lazım. Bizim sorunumuz Alman yönetimiyle mi Alman halkıyla mı? Bizim Alman halkıyla sorunumuz yok. Bizim sorunumuz Alman yönetimiyle. Alman yönetiminde de çelişkiler var. Bakıyorsunuz Hristiyan Demokratların bakışı farklı, Sosyal Demokratların bakışı farklı, liberallerin farklı, solcular var onların farklı, Yeşillerin onların farklı. Bunlar, bizim referandum sürecinde maalesef, edep adap bütün bu sınırları aştılar. Burada yine en akıllı siyaseti o dönemde Merkel yürüttü. Merkel diğerleri kadar bize azgınca saldırmadı, daha dikkatliydi ama maalesef başta Yeşiller olmak üzere, aşırı sol takımı olmak üzere, hatta liberaller olmak üzere, SPD olmak üzere bunlar adeta bize karşı kampanya yürüttüler."

Şahsıyla, partisiyle ve Türkiye ile ilgili çok çirkin bir kampanyanın yürütüldüğünü, bu kampanyalara seyirci kalması sebebiyle Merkel'den şikayetçi olduklarını dile getiren Erdoğan, "Örneğin Başbakanlık önünde, benim resmimin olduğu, Sayın Putin'in resminin olduğu ve Suudi Arabistan Kralı'nın resminin olduğu üçlü, yan tarafa da bir Mercedes otomobil koymuşlar, orada da diyor ki, 'Bunları kim öldürürse, bu otomobili alır.' Etrafta kimler var? Etrafta Alman polisi var. Ben bunu Sayın Merkel'e söyleyince yanındakilere bakıyor. Dedim, 'Yani siz bu ülkenin Şansölyesisiniz. Sizin bundan nasıl haberiniz olmaz?' Cevap veremedi. Bir el kumanda ediyor, ondan sonra da sağır sultana yatıyor. Böyle bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

Tüm bunlardan ciddi manada rahatsız olduklarını aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunları dillendirince onlar rahatsız oluyor. Niye rahatsız oluyorsunuz? Siz her şeyi yapacaksınız, 4 bin 500 tane PKK'lı teröristi ülkenizde barındıracaksınız, bu sayının daha fazlası var azı yok, besleyeceksiniz, parasal destek vereceksiniz, FETÖ'cüleri, Türkiye'den kaçanları ülkenizde besleyeceksiniz, her türlü imkanları onlara sağlayacaksınız, okullarını, derneklerini vesairelerini onları da, biz size Milli İstihbarat Teşkilatımız vasıtasıyla dosyalar göndereceğiz, hiç duymayacaksınız, ondan sonra iki tane, üç tane Türkiye'de ajanınız, Türk polisi tarafından yakalanınca da rahatsız olacaksınız, 'Bunları bize verin.' Benim sana onu verebilmem yargının kararına bağlıdır. 4 bin 500 dosya verdim sana verebiliyor musun? Vermiyorsun. Ne diyorsun bana 'Yargı var.' Sende yargı var da ben de yok mu? Üstelik sendekiler karara bağlanmış değil, bendekiler şu anda karara bağlanmış, tutuklu. Tutuklu olanı benden istiyorsun, yargı hükme varmış, şu anda da devam ediyor mahkemeleri ama sendekiler böyle bir durumları yok. Sokakta dolaşıyorlar. Her türlü desteği veriyorsunuz, polisiniz koruyor, yürüyüş yapıyorlar, her şeyleri yapıyorlar, Türkiye'ye karşı her türlü hakareti yapıyorlar. Biz bunlara karşı eyvallah edemeyiz, kusura bakmayın."

Erdoğan, gelecek hafta Almanya'da seçimlerin olacağını hatırlatarak, "Seçimden sonrası ne olur, şu anda bilemem ama bugünkü gibi olacağı kanaatinde değilim. Hava değişecektir. Çünkü onların Türkiye'ye ihtiyacı var." diye konuştu.

- "Rabbim öyle büyük ki, bir taraftan eksilirken diğer taraftan geliyor"

Şu anda 3,5 milyon Türk'ün orada yaşadığını aktaran Erdoğan, "Bu insanların ciddi bir kısmı bundan rahatsız." dedi.

Alman yönetiminin Alman turistlerin Türkiye'ye gelişine yönelik çok olumsuz propagandalar yaptığını, Almanya'dan gelen turist sayısında düşüş olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları aktardı:

"Fakat Rabbim öyle büyük ki; bir taraftan eksilirken bir diğer taraftan bakıyorsun geliyor. Şimdi Almanya'dan eksildi turist sayısı ama öbür taraftan, Rusya'dan ciddi manada turist sayısında artış var. Domateslerde eksilme var filan falan derken bir anda domates olayında ciddi bir artış başladı. Yani birçok şeyler, dengeler korunuyor. Şu anda mesela bizim dış ticaret hacmine bakıyorsunuz, geneli itibarıyla baktığınızda, Türkiye iyi bir konuma tekrar geldi, oturdu ve daha iyi bir konuma da yıl sonuna kadar inşallah varacak ve büyüme de çok farklı bir konuma inşallah yıl sonu itibarıyla oturacak. Bundan eminim, gelişmeler de bunu gösteriyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci çeyrekte 5,1'lik bir büyümenin söz konusu olduğunun hatırlatılması üzerine, "Üçüncü çeyrekte 6'yı yakalarız belki de geçeriz. Tümünde ise 6'nın üzerinde olacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

- Burslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-18 eğitim öğretim dönemi kredi ve burs konusundaki değişiklikleri açıkladı. Göreve geldikleri 2002 yılında üniversite öğrencilerine 45 lira burs verildiğini hatırlatan Erdoğan, bunu daha sonra 425 liraya çıkardıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 lira oldu. Böyle ödenecek. Ayrıca geçen yıl 285 lira olan yurtlarımızda kalan öğrencilerimize beslenme yardımı, bu yıl bu da 330 liraya çıkartıldı. Kredi burs rakamı yüksek lisans öğrencileri için 440 lira, doktora öğrencileri için ise bin 410 liradır. Bakın nerelerden nerelere geldik. Şimdi yüksek lisans öğrencileri için 940 lira olan, doktora öğrencileri için ise bin 410 lira olan bu rakamlar adeta böyle yani sadece kendini geçindirmek gibi değil, aile geçindirir gibi bir duruma geldi. Şu anda hükümetimizin aldığı bu karar sebebiyle de kendilerine milletim, şahsım adına teşekkür ediyorum, bunu da ilk defa bu akşam böylece açıklamış oluyoruz."

(Bitti)

Yorumlar