Cumhurbaşkanı Erdoğan Berat Albayrak'a sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP tarafından Berat Albayrak aleyhine başlatılan kara propaganda ve iftiralara tepki göstererek Albayrak'a sahip çıktı. Erdoğan, Merkez Bankası'nın şu anda 90 milyar dolardan fazla rezervi olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Berat Albayrak'a sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP tarafından Berat Albayrak aleyhine başlatılan kara propagandaya sert tepki gösterdi.

Berat Albayrak'ın şu ana kadar yaptığı icraatları hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Albayrak'a sahip çıktı. 

Erdoğan, Berat Albayrak'a iftira atan CHP'lilere seslenerek şu ana kadar Albayrak'ın imza attığı icraatları saydı.

Merkez Bankasın'da şuanda 95 milyar dolar rezerv bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: 

Berat bey herhangi bir siyasetçi olarak görev yapsaydı kendisiyle ilgili değerlendirmeler daha objektif olabilirdi. 4 tane sondaj gemisi ve şimdi bir tane daha geliyor. Karadeniz'deki doğalgaz keşfini yapan, sondaj gemilerimizin alınmasından madenciliğe kadar ülkemizin pek çok kazanımında Berat Bey'in imzası var. Bunun adı finansı yönetmektir. Bunu başardığı için kuduruyorlar bunu başardığı için çıldırıyorlar. Bu gemileri kiralamaya kalksanız…Şimdi bizim 5 gemimiz var 6'ncısı da geliyor. Türkiye ekonomisini daha da güçlü kılmak için pek çok alanda tarihinde öneme sahip uygulamaları da Berat Bey'in bakanlığı döneminde hayata geçirdik. Bunlar arasında çok önemli gördüklerimden biri de katılım şirketlerinde yeni modellerin geliştirilmesi ve katılım şirketlerinde faizsiz finans modellerinin çeşitlendirilmesidir. Bu CHP… bunlar faizcidir, bunlar IMF'cidir. Kapalı kapılar ardından IMF yetkilileri ile pazarlık yapan bunlardır.

Bay Kemal… Hey Faik Öztrak bilir misiniz şu anda IMF'ye bizim bir kuruş borcumuz yok. Bitti bu iş. Bize diyorlar ki IMF'den gidip borç alın o sizin cibilliyetinizdir. Bizde yok. Şu anda merkez Bankası'nın döviz rezervi sıfırlandı diyorlar. Göreve geldiğimizde 23.5 milyar dolar döviz rezervi vardı Merkez Bankası'nın şimdi 95 miyar dolar rezervimiz var. Ama bir rakam daha söyleyeceğim. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi 132 milyar dolara çıktı ondan sonra bir düşüşle 95'e indik. Biz yeniden 132'ye de çıkarız, 200'e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz. Bizim akıl hocamız batı değil. CHP'nin akıl hocaları orada bizim akıl hocalarımız kendi içimizde. Biz kendi işimizi kendimiz görürüz ve bu adımları da böyle attık ve şu anda 95 milyar dolar döviz rezervimiz var.

Berat Bey de hukuk çerçevesinde yargıda hakkını arayacaktır. Aynı şekilde biliyorsunuz ben de birçok dava açtım. Açtığım her davayı da kazanıyorum.

Küresel tedarik zincirlerinin ciddi yaralar aldığı, üretimden istihdama küresel ekonominin her alanda daraldığı bu dönemde de Berat Bey'in sorumluluğunda aldığımız hızlı ve etkin tedbirlerle ülkemizin süreci en az zararla geçirmesini sağladık Ekonomik saldırı altında olan Türkiye'nin salgınla birlikte uluslararası dalgalanmaya karşın tedbir alması gerekiyordu. CHP'nin bu izahlara rağmen aynı şeyleri aynı teraneyi sürdüreceğinden şüphemiz yok. Bizim muhatabımız millettir. Sözümüz de milletedir. Tayyip Erdoğan'a ailesine çalışma arkadaşlarına saldırarak bizi hedeften uzaklaştırabileceklerini sananlara diyoruz ki size buradan ekmek çıkmaz gidin başka kapıya. Eğer milletten size iktidar yolunu açmasını istiyorsanız. Bizimle vizyonda, projede, yatırımda, icraatta yarışın."

 

Yorumlar