Cumhurbaşkanı Erdoğan Amasya'da

- Erdoğan: - "Biz Afrin'de toprak meraklısı değiliz. Suriye'nin topraklarında bizim gözümüz yok ama 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir, onları evlerine göndermenin çalışmalarını yapıyoruz" - "Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler benim askerime 'işgal kuvveti' diyor. O size yakışır, size. Siz ceddinize bir bakın, Afrika'da neler yaptınız, neler yediniz bir bakın. Mazlum, mağdurların bütün varlıklarını nasıl sömürdünüz bir bakın"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Amasya'da

AMASYA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Afrin'de toprak meraklısı değiliz. Suriye'nin topraklarında bizim gözümüz yok ama 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir, onları evlerine göndermenin çalışmalarını yapıyoruz." dedi.

Erdoğan, AK Parti Amasya 6. Olağan İl Kongresinin gerçekleştirileceği Amasya Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap etti.

Konuşmasına tüm Amasyalıları selamlayarak başlayan Erdoğan, helikopterden gördüğü manzarayı aktararak, "Gördüm ki siz burada bir başka coşku oluşturmuşsunuz, sizi selamlamadan geçmek bize yakışmaz dedik." ifadesini kullandı.

Bir vatandaşın "12.00'den beri bekliyoruz" dediğini aktaran Erdoğan, "Ama ben de boş durmadım ki uğradım Çorum'a geldim sizin yanınıza ve Çorum'dan size selamlar getirdim ama kusura bakmayın leblebi getiremedim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün güzel şeyler var yine, bildiğiniz gibi bugün dokuzuncu gün, Mehmet'imiz Afrin'e doğru yürüyor. Hamdolsun Burseya Dağı'nı da düşürdüler. Bazı kendini bilmezler sözde etiketi olanlar vesaire, onlara rağmen bitirdiler. Avrupa Parlamentosuna rağmen bitirdiler. Avrupa Parlamentosunda bazı kendini bilmezler benim askerime 'işgal kuvveti' diyor. O size yakışır, size. Siz ceddinize bir bakın, Afrika'da neler yaptınız, neler yediniz bir bakın. Mazlum, mağdurların bütün varlıklarını nasıl sömürdünüz bir bakın." diye konuştu.

- "Bu milletin tarihinde işgal yok, bu milletin tarihinde adalet var"

"Daha size söyleyeceğimiz çok şeyler var ve onları da söyleyeceğiz." şeklinde konuşan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin tarihiniz işgallerle dolu, sömürülerle dolu, bu milletin tarihinde işgal yok, bu milletin tarihinde adalet var, bu milletin tarihinde merhamet var, biz bununla büyüdük, bununla yürüdük. Benim ecdadım ta Hint yarımadasında bir kişiye zulüm var diye oraya kadırga gönderen bir ecdat. Biz işte İstanbul'un fethinde Rum kızlarının ellerinde çiçeklerle surların önünde beklediği, 'başımızda papaz külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz' diyerek karşıladığı bir milletiz. İşte şu anda bunlar, bu ahlaksızlar buyurun Almanya'da terör örgütlerine camilerimizi saldırtarak, camilerimizde cam, çerçeve indirerek bunları polisleriyle beraber seyrediyorlar.

Oradaki vatandaşlarım ülkelerine geri dönerken havalimanında polislerin gözleri önünde oradaki vatandaşlarımıza bu PKK'lılar, bu teröristler saldırırken sessiz duruyorlar. Türkiye'den kaçıp oralara sığınan Feto hainlerine kucak açanlar bunlar. Amerika'ya sığınanlar ve Amerika'nın bunlara hala bakıyorsunuz en ufak bir şey yapmıyor. Feto'yu, 400 dönümlük bir arazide ona yer ayırmış, oradan dünyayı idare ediyor. Bu nasıl adalet? Fakat biz hiçbir teröriste 'bu ülkede sığının' demedik, o teröristleri ya ülkelerine gönderdik ya da dışarıya attık."

- "Suriye'nin topraklarında bizim gözümüz yok"

"Bunlara işgalci kimdir, konuksever kimdir onu biz öğreteceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, "İşte şimdi Afrin'e niye giriyoruz? Biz Afrin'de toprak meraklısı değiliz. Suriye'nin topraklarında bizim gözümüz yok ama 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda misafir, onları evlerine göndermenin çalışmalarını yapıyoruz. Bak Azez, bakınız Cerablus, bakınız El-Rai, El-Bab buraları aldık değil mi? 2 bin dönüm arazi, 2 bin kilometrekare araziyi şu anda kontrolümüzde tutuyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, bu 2 bin kilometrekarelik araziye Türkiye'de bulunan 130 bin mültecinin geri döndüğüne işaret ederek, "Şimdi onlar evlerine gittiler, istiyoruz ki diğerlerini yavaş yavaş ne yapalım? Topraklarına gönderelim. Onlara da sadece 'geri geri gidin' demiyoruz. Okullarını, hastanelerini yapıyoruz, onlara orada her türlü imkanlarını hazırlıyoruz öyle gönderiyoruz. Niye? Çünkü bize yakışan odur da onun için. Biz 'adalet mülkün esasıdır' dedik, yani adalet devletin esasıdır, malın, paranın, pulun değil ve adımı attık." dedi.

Bir vatandaşın, "Canını yerim" diye kendisine seslenmesi üzerine, "Ben de senin canını yerim" diyerek karşılık veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bununla da kalmadık şimdi Özgür Suriye Ordusuyla Mehmet'im beraber, beraber yürüyorlar fakat bunu hazmedemeyenler de var." dedi.

Vatandaşların kendisine seslenmesi üzerine Erdoğan, "Tamam, tamam da biliyorsunuz geçen sınıra gittim, 'Ne durumdayız, yeter mi?' dedim. Komutan 'Şu anda sıkıntı yok' dedi. Zaten en ufak bir sıkıntı olduğunda önce ben yürüyeceğim, ondan sonra da siz yürüyeceksiniz, böyle yürüyeceğiz. Ne diyor şair? 'Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan', biz böyle yürüyeceğiz." diye konuştu.

Erdoğan, 15 Temmuz gecesi vatandaşlara "yürüyün caddelere, meydanlara" dediğini anımsatarak, "Ben de bulunduğum yerden çıktım Atatürk Havalimanına geldim ama birisi de saat 23.17'de oraya geldi, hemen o 'tankın üzerine ben çıkarım' diyen tankların arasından hemen Bakırköy'e sıyrıştı. O kişinin kim olduğunu zaten biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok. Söyleyim mi? Gerek yok ama ona da siz Amasya'da haddini bildirmeniz lazım." dedi.

- "80 milyon biriz, beraberiz"

Rabia işareti yaparak vatandaşlara "Bunu biliyorsunuz değil mi?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Söyleyelim bakalım, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla, Roman'ıyla 80 milyon biriz, beraberiz çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. İki tek bayrak, şu bayrağımızın güzelliğine bak, rengi şehidimizin kanından geliyor. Hilal, biliyorsunuz bağımsızlığımızın ifadesi. Yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç, tek vatan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan, bu vatanı bölemeyecekler. Kim ki bölmeye yeltenirse Cudi'de, Gabar'da, Tendürek'te, Bestler'de F-16 oluruz, helikopterlerimizle, tanklarımızla, toplarımızla evelallah onları mağaralarında, inlerinde bitiririz. Şu anda bitiriyor muyuz? Bitiriyoruz. İçeride de dışarıda da. 'Kar, bora, fırtına' demedi benim Mehmet'im."

"Kar, bora fırtına sükun bulacak, sana dinsizler, sana imansızlar selam duracak." şeklindeki dizeleri okuyan Erdoğan, "Şimdi öyle olmuyor mu? Evelallah. Dört, tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok, olay bu." dedi.

Vatandaşlara "Biz bu yollarda beraber yürüdük değil mi?" diye soran ve "Evet" karşılığını alan Erdoğan, "Beraber yürüdük bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda, tabii bunlar zafer şarkıları, bana her şey sizi hatırlatıyor." diye konuştu.



Yorumlar