Gülşen Orhan kimdir?

Eski AK Parti milletvekili ve şimdiki Cumhurbaşkanı başdanışmanı olan Gülşen Orhan'ın kim olduğu, hayatı, biyografisi vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Gülşen Orhan kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Van ilinde 5. sırada seçilmiş olan ve TBMM 23. dönem milletvekilleri arasında yer alan Gülşen Orhan, İlk ve orta öğrenimini 12 Aralık 1970 yılında dünyaya geldiği Van’ın Bahçesaray ilçesinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun olan Orhan, aslen Van'ın Bahçesaray ilçesindendir.

Daha önce evlenmiş ve boşanmış olan Orhan 1 Çocuk annesidir. Gülşen Orhan, Bahçesaray Belediye Başkanı Naci Orhan'ın kızıdır.

Dört erkek iki kız olmak üzere toplam 6 kardeş olan Orhan,  ortaokulda kendi sınıfındaki tek kızmış. Baba Naci Orhan, çevrenin eleştirilerine aldırmadan sadece Gülşen Orhan'ı değil diğer kız kardeşlerini de okutmakta kararlı olmuş ve bu durumdan geri adım atmamış. Orhan'ın diğer iki kız kardeşi de ilk ve ortaokulu Bahçesaray'da, liseyi Van'da tamamladı. Dört erkek üniversite eğitimi de gördü.

Liseyi bitirdikten sonra akrabası olan bir inşaat mühendisiyle evlenen Orhan'ın bu evlilikten Mirhasan adında bir oğlu vardır. Kocasını bir trafik kazasında kaybeden Orhan, bu talihsiz olaydan sonra oğlunu okutmak için Ankara'ya yerleşmiştir. Oğlu okula devam ederken, evde oturmamak için üniversite giriş sınavlarına katılan Orhan, A.Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin arkeoloji bölümünü kazandı. Dört yıl sonra üniversite diplomasını aldı.

Yorumlar