CTB Reklam veya CTB Medya nedir? Mesajlı dolandırıcılık mı?

CTB reklam veya CTB Medya nedir, CTB reklam dolandırıcılığı en çok arananlar arasında yer alıyor. Özellikle telefonlara gönderilen mesajlarda "Telefon kazandınız" deniyor. Peki, nedir bu CTB reklam?

Google Haberlere Abone ol
CTB Reklam veya CTB Medya nedir?

CTB reklam nedir, CTB Medya ve reklam dolandırıcılığı kelimeleri son zamanların en çok aranan kelimeleri arasında yer alıyor.

Telefonlarına gelen mesajla "telefon kazandıklarını" öğrenen vatandaşlar hemen internet üzerinden araştırmalarına başlıyor.

Bu mesajlardan biride CTB reklam veya CTB Medya adıyla gönderiliyor.  

Vatandaşlara gönderilen mesajlarda "Sn ... ... yaptığınız kargo alışverişlerinden toplanan 3200 parapuan sayesinde Galaxy S8 Plus cep telefonu hediye kazandınız" deniyor. Mesajın sonunda yer alan linke yönlendirilen vatandaşlar bu yolla dolandırılıyor. 

Kendilerine gönderilen mesajlardan şikayetçi olan vatandaşlar mesajları ve şikayetlerini internet üzerinden yayınlıyor. 

İşte o şikayetlerden bazıları:

Ceyda isimli kullanıcının ilgili şikayeti:

"Telefonuma annemin bilgileri kullanılarak 0212 918 0373 adlı bir numaradan hediye kazandığına dair mesaj geldi. İşin enteresan tarafı hattım benim üzerime değil, eşimin üzerine. " şikayetinde bulunmuştum, fakat az evvel tekrar annemin bilgileri üzerine numara gözükmeden CTB reklam diye bir yerden aynı şekilde mesaj geldi. Artık gerçekten ya el atılsın ya da artık herkesi şikayet edeceğim, hukuk önünde hesaplaşıcaz. 

CTB Medya Junsun Ayna Yerine Dikiz Ayna Yolladı 

Junsun Ayna yerine kendisine 5 liralık dikiz ayna gönderdiklerini iddia eden Farhi isimli vatandaş;

CTB Medya junsun marka kamera kayıtlı akıllı ayna Yerine normal 5 liralık ayna Gönderdi. Elektronik Android 'li dikiz aynası yerine sanayide satılan 5 TL'lik dikiz aynası gönderdiler. Telefonlarına hiçbir yerden ulaşılamıyor. Yanlışlıkla 2 kere göndermişler birini almadım hala mesaj atıyorlar ve her mesajda farklı numaradan geliyor.  

Selahattin isim vatandaşın şikayeti:

CTB Medya web tasarım şirketi yetkilileri müşteri hizmetleri temsilcisi ile tarafıma gönderilen Samsung S8 Plus telefon olup olmadığı almadan önce teyit ettirmek için telefon görüşmesi sonucunda kesinlikle kargoya verilen pakette telefon olduğunu söyledi. Ne yazık ki kargo paketinden telefon çıkmamıştır. Şirketinizin haksızlık yaptığınızı kargo paketi, PTT Kargo ambalajı gönderi kodu ve PTT ödeme makbuzu, faturası ile birlikte Anadolu adliyesi savcılığına suç duyurusunda bulundum. Ayrıca Ümraniye Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum. Gerekli bütün işlemler sunucuda size maddi ve manevi tazminat davası açıyorum.

Cafer isimli vatandaş tarafından açılan şikayet bildirimi: 

Az önce cep telefonuma adımın da bulunduğu mesaj geldi. Kargo şirketleriyle ne alakası var ve kişisel bilgilerimize nasıl ulaşabiliyorlar bilmiyorum. Güvenlikle ilgili bir açık mı var bir yerde? Ben kişisel bilgilerimi sadece kargo şirketiyle paylaşıyorum.  

OTO TEYP YERİNE TELEVİZYON ASKISI

Özcan isimli vatandaşın şikayet bildirimi

Instagram'da oto teyp reklamını gördüm ve söyledim kargo eve geldi içinden TV askısı çıktı Parada gitti hevesim de gitti. Gelen kutuda CTB medya web tasarım şirketi yazıyor numara var arıyorum ulaşılamıyor. reklâmnumaratasarışirketmedyaaskıkutuparaev 

Yorumlar

Sultan Ya kendime cok kiziyorum hayatim boyunca hic boyle seylere itibar etmeyen ben ve bu ctb medya nasil olduysa parapuan 3200 mesaji geldi bide okadar internet uzerinden siparis veriyorum acaba dogrumu ki dedim bi ara inandim harbiden siparisi de verdim hatta iki tane samsung s8 349 tl ye sonra arastirinca hayal kirikligina ugradim babama hediye edicektim hatta sana surprizim var dedim cok heveslendi bekliyor valla artik baska bir surpriz hazirlarim aah ah salak kafam ben bunlara inanacak insanmiydim ee kargo gelecek yarin birgun ee almicamda sonra birde tehtid mesajlari geliyor sanirim yorumlari okudum
Levent kalkan Bana da aynı yoldan ulaştılar nerden bulmuşlar bilgilerimizi bilmiyorum polis gittim malesef bişey yapamayız dediler şikayetçı bile olamadım .. PTT kargo gittim müdürle görüştüm onlar ait bilgiler çıktısı aldım fakat yine olumsuz .. halen mesaj lar geliyor tehdit mesajları .. polis memurları dikkate almayın dediler. . İlerden gibi sorun la karşılaşırız bilmiyorum. . LUTFEN YETKİLİ KİŞİLER İLGİLENSİN İSTİYORUM. . BUGÜN BANA YARIN BİR BAŞKASI OLMASİN İSTİYORUM. . Teşekkürler
Bayram E bunlardan nasıl paramızı albilcez
Bayram E bunlardan paramızı nasıl alca
abdullah korkmayın almayın dogru mesajların çıktısı alın sikayet edin savcılığa