"Çok sayıda genci madde bağımlılığından kurtardık"

- Beşir Derneği Genel Başkanı Şanlı: -"Dernek olarak yaptığımız rehabilitasyon çalışmaları ile şu zamana kadar çok sayıda genci madde bağımlılığından kurtardık. Toplumu da bu yolda bilinçlendirmeye devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Çok sayıda genci madde bağımlılığından kurtardık"

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı, dernek olarak yaptıkları rehabilitasyon çalışmalarıyla çok sayıda genci madde bağımlılığından kurtardıklarını ve toplumu bu konuda bilinçlendirmeye devam edeceklerini bildirdi.

Şanlı, yaptığı yazılı açıklamada, madde kullanımının önüne geçmek için herkese önemli görevler düştüğünü belirterek, bu konunun üstünde özenle durduklarını, rehabilitasyon merkezleri, sempozyumlar ve sosyal kulüplerle toplumun her kesimini bilinçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Gençleri madde bağımlılığından kurtarmak için geliştirilen projelerden birinin "Gençlik Kulüpleri" olduğunu aktaran Şanlı, kulüpte düzenledikleri sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve izcilik faaliyetleri ile gençlerin sosyalleşmesine katkı sağladıklarını vurguladı.

Bu proje kapsamında daha birçok sosyal kulüp açmayı amaçladıklarını belirten Şanlı, şunları kaydetti:

"Bizler gençlerimize sahip çıkarak geleceğe de yön veren fertler yetiştirmek arzusundayız. Gelecek için gençler için çalışıyoruz. Bu çalışmalar neticesinde zamanla birçok gençlik merkezi daha açmayı hedefliyoruz. Derneğimiz, Genç-Kon, Genç Beşir ve Mostar Gençlik ile 2013 yılından beri yürüttüğü sempozyumlarla farklı bölgelerde gençler ve aileler madde bağımlılığı hakkında bilinçlendiriliyor. Dernek olarak yaptığımız rehabilitasyon çalışmaları ile şu zamana kadar çok sayıda genci madde bağımlılığından kurtardık. Toplumu da bu yolda bilinçlendirmeye devam edeceğiz."

Gençleri içine düştükleri bu kötü yoldan kurtarmak için toplumun üstüne düşen görev ve sorumlulukları olduğunu vurgulayan Şanlı, madde bağımlısı gençlere karşı duyarlı olunması ve bu konuda hassas davranılması konusunda çağrıda bulundu.

- Dernek, madde bağımlısı gençlere yol gösteriyor

Beşir Derneği, "Geleceğimize Sahip Çıkalım, Gençlerimizi Madde Bağımlılığından Koruyalım" sloganıyla Gençlik Rehabilitasyon Merkezleri ve birçok projeyle "kaybolmuş gençler"e yol gösteriyor.

Dernek, projeleriyle genellikle ailevi sorunlar, maddi ve manevi boşluk hissi, ya da yeni taşınılan şehre adapte olamadığı için uyuşturucu madde kullanımına yönelen gençlere, bu bağımlılıktan kurtulmaları için umut aşılıyor.


Yorumlar