Çok programlı lise ne demek?

Lise tercihlerini yapan öğrenci ve velilerin kafalarında cevap bekleyen sorulardan biri de "Çok programlı lise ne demek?" sorusudur.

Google Haberlere Abone ol
Çok programlı lise ne demek?

Liselere yerleştirme tercihleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen tercih işlemleri devam ederken hem öğrenciler hem veliler en iyi tercihi yapmak için son derece dikkatli davranmaya çalışıyor. Bu nedenle bütün lise seçeneklerini tek tek gözden geçiriyorlar. 

Lise tercihi yapan öğrencilerin kafalarındaki önemli bir soru da, "Çok programlı lise ne demek?" sorusu oluyor. İşte sorunun cevabı:

Çok programlı lise ne demek? 

Çok Programlı Lise, Öğrenci sаyısının аz olduğu yerleşkelerde fаrklı lise türlerinin,(düz, meslek ve teknik) tek okuldа toplаndığı lise demektir.

2014 yılındа yаpılаn düzenleme ile eğitim hizmetine Çok Programlı Anadolu Lisesi olаrаk devаm etmektedirler.

Çok Programlı Anadolu Liseleri içerisinde birden fazla seçenek bulundurur. Öğrenci Çok Programlı Anadolu Lisesi nin hangi türünden mezun olduysa diploması o bölüm üzerinden verilir. Örneklemek gerkirse, Çok Programlı Lise nin Anadolu Lisesi sinden mezun olan bir öğrenci Normal bir anadolu lisesi mezunları ile aynı diplomaya sahip olur. Yada Çok Programlı Liselerin mesleki ve Teknik bölümünden mezun olan bir öğrenci normal bir mesleki veya teknik lise mezunu ile aynı diplomaya sahip olur.

Çok Programlı Lise Mezunları Sınavsız Geçişten Yararlanabilirmi?

Çok Programlı Anadolu Liselerinde okuyan öğrenciler, sadece görmüş olduğu derslerden sorumludur. Yani Çok Programlı Anadolu lisesinin Düz lise kısımında okuyan bir öğrenci, aynı okul içerisindeki mesleki ve teknik okul derslerinden sorumlu tutulamaz.

Bu sebeple Eğer bir çok programlı lisenin mesleki ve teknik okulunda okuyorsanız, hem staj imkanınız bulunur hemde yüksek okullar için sınavsız geçiş hakkınız vardır. Fakat Çok Programlı liselerin düz lise kısmından mezun olmuşsanız Sınavsız geçiş hakkınız bulunmamaktadır.

Yorumlar