Çocukların gözdesi 'Slaym' tehlike saçıyor

Slaym'ın vücuda verdiği ciddi zararların kanıtlanması, Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Çocukların gözdesi 'Slaym' tehlike saçıyor

Son zamanlarda, çocukların ellerinden düşürmediği oyuncağı 'Slaym' içerdiği zararlı ve zehirli maddeler sebebiyle Sağlık Bakanlığı'nca yasaklanıyor. Slime'ın içerdiği boraks maddesi sebebi ile insan vücuduna birçok zararı bulunuyor. Deri hastalıklarından tutun karaciğerde ve sinir sisteminde ciddi hasarlara yol açıyor. Boraks, içeriğinde oksijen su, sodyum ve bor elementleri barındıran kimyasal bir madde, doğal gibi gözükse de insan sağlığı açısından birçok zararı bulunmaktadır. Slime hamurunun içerisinde yer alan boraks çocuklar tarafından ağız yolu ile solunması ve alınması, en son aşamada ölüme bile götürebilecek tehlikeli bir kimyasaldır. 

Sağlık Bakanlığı, çocuklar arasında yayılan bu oyuncağın kullanılmasını yasaklamak için düğmeye bastı. Slaymın içinde yer alan boraksin maddesinin tıp alanında kullanıldığını ancak amacının dışında kullanılması durumunda zararlı olabileceğini belirten adli tıp uzmanları, velileri uyararak çocukların slaymdan uzak tutulmasını istedi. Slaymın yapımında kullanılan boraksinin, çocukların zehirlenmesine neden olabileceğini ve tek başına çıplak elle tutulmasının da riskli olduğunu kaydeden yetkililer, bunun bağımlılık yapabileceğinin altını çizdi.

Önümüzdeki günlerde piyasadan toplatılacak

Uzmanlar, çocuklar için büyük tehlike yaratan bu oyuncakların toplatılması ve imha edilmesi gerektiği yönünde görüşler verince Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sağlık Bakanlığının oyuncakçılarda satılan bu oyuncağa yasaklama getireceği öğrenildi. Bakanlık, aynı zamanda oyuncakçılarda satılan aşk kapsüllerine de yasaklama getirmeye hazırlanıyor. Sağlık Bakanlığı da bu oyuncakları yasaklama veya yaş sınırı getirmek için çalışma başlattı. Uzmanlardan gelen görüşler sonrası bu oyuncakların önümüzdeki günlerde yasaklanacağı ve piyasadan toplatılacağı öğrenildi.

Yorumlar

Melek kumsal çiftçi Bende seviyorum jejdjjdjjsjks
Ayşenur oooo ama ben slaymı çok seviyorum
Gülsüm İnanamıyorum Slime ve oyun hamurunun zararlı olduğunu bilmiyordum