Çocuklarda bağışıklık nasıl güçlendirilir?

Bağışıklık sisteminin yeterince güçlü olması özellikle kış aylarında hastalıklara yakalanmamak ve virüslerden korunmak için büyük önem taşır. Çocuklarda bağışıklık nasıl güçlendirilir, çocuklarda güçlü bir bağışıklık sistemi için ne yapmalı?

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarda bağışıklık nasıl güçlendirilir?

Özellikle okul çağındaki çocukların kış aylarında sık sık hastalanması düşük bağışıklık sisteminden kaynaklanmaktadır. Virüslerin kolayca bulaşabildiği ortamlarda bulunan çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için ne yapmak gerekir?

Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek, enfeksiyonlara karşı dirençli olabilmeleri için çok önemlidir.

Çocuklarda bağışıklık sistemi güçlendirmenin yolları

Temizliğe özen göstermek

Okul öncesi ve sonrası kişisel bakım ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edilmesi önemlidir. Özellikle umumi tuvaletlerin kullanılması sonrası ellerin yeterince yıkanması büyük önem taşır.

Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek

Düzenli ve sağlıklı beslenme

Kış aylarında sarımsak tüketimini artırmaya özen gösterilmelidir. Çocuklar sarımsak yemeği pek sevmese de mücverin içine biraz karıştırarak ya da güzel bir mantı eşliğinde çocukların tüketmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kış meyveleri tüketimi oldukça önemlidir. Yeteri miktarda C Vitamini alındığından emin olmak gerekir.

En az 10 saat uyku

Düzenli ve yeterince alınmamış bir uyku vücudun direncinin düşmesine sebep olur. Bu sebeple okul çağındaki çocuklar için en az 10 saat uyuduklarından emin olmak gerekir.

Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek

Gıda takviyesi

Yeterli gıdaların alındığından emin olunamıyorsa mesela çocuğunuz balık sevmiyorsa eczanelerden edinilecek balık yağı takviyesi ile bu eksik giderilebilir.

Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek

Yorumlar