Çocuklar ameliyata süper kahraman kostümleriyle giriyor

- Alanya'da çocuklar ameliyata süper kahramanların kostümleriyle giriyor - ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı Kocaakça: - "Ameliyat gününü çocuklar için daha sevimli hale getirmek amacıyla hazırladığımız süper kahramanların kostümlerini ve maskeleri giydiriyoruz" - Hastane yöneticisi Yazan: - "Bugünün kahramanı çocuklarımıza ameliyat sürecini eğlenceli bir şekilde göstermeye çalıştık. Uygulamadan çocuklarımız ve ebeveynlerimiz de oldukça memnun."

Google Haberlere Abone ol
Çocuklar ameliyata süper kahraman kostümleriyle giriyor

ANTALYA (AA) - ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilecek çocuklara süper kahramanların kostümleri giydiriliyor.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hazırlanan broşür, resimli kartlar, video ve süper kahraman kostümleriyle çocuklarda ve ailelerde ameliyat öncesi endişeyi azaltmayı hedefliyor.

ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı İlkay Kocaakça, gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyat öncesi çocukların ve ailelerinin kaygılarını azaltmak, ameliyatı eğlenceli hale getirmek için proje geliştirdiklerini söyledi. Kocaakça, aynı zamanda ileride çocukların hatırlayabileceği güzel bir anının yaşanmasını sağlamak istediklerini kaydetti.

Projenin birkaç aşaması olduğunu ifade eden Kocaakça, "Resimli kartlarla ameliyatı hasta çocuklara anlatıyoruz. Çocuklar ameliyat olunan günde neler olduğunu video ile izliyor. Ameliyat gününü çocuklar için daha sevimli hale getirmek amacıyla hazırladığımız süper kahramanların kostümlerini ve maskeleri giydiriyoruz." dedi.

Hastane yöneticisi Dr. Tevfik Yazan da sağlık hizmeti ve kalitesinin her geçen gün arttığını belirtti. Bunun için kendilerinin de büyük çaba sarf ettiğini anlatan Yazan, şunları söyledi:

"Gençlerimizin ameliyat korkularını bir nebze olsun azaltmak için bir proje hazırladık. Bugünün kahramanı çocuklarımıza ameliyat sürecini eğlenceli bir şekilde göstermeye çalıştık. Uygulamadan çocuklarımız ve ebeveynlerimiz de oldukça memnun. Bu memnuniyet bizleri daha da mutlu ediyor."

Hastanede sünnet edilecek Emir Karademir de kendisini bir macera içerisinde bulduğunu dile getirdi. Karademir, sünnet gününde kahraman olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorumlar