Çocuk ve gençler ÇOGEP ile koruma altında

- Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı kapsamında, 2016 yılında 81 ilde 68 proje gerçekleştirildi - ÇOGEP'in başladığı 2012'den bu yana beş yılda 5-25 yaş aralığındaki 3,4 milyon çocuk ve genç, çeşitli kurs ve etkinliklerden yararlandı

Google Haberlere Abone ol
Çocuk ve gençler ÇOGEP ile koruma altında

ANKARA (AA) - AYKUT KARADAĞ/ORHAN ONUR GEMİCİ - Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, 2016 yılında çocuklar ve gençlere yönelik 81 ilde 68 proje gerçekleştirildi. Son 5 yılda 5-25 yaş aralığındaki 3,4 milyon çocuk ve genç çeşitli kurs ve etkinliklerden yararlandı.

AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğünden edindiği bilgiye göre, 2 Şubat 2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İller İdaresi ve Mahalli İdareler Genel Müdürlükleri arasında ÇOGEP'e ilişkin beş yıllık protokol imzalandı.

Söz konusu proje kapsamında 2012-2017 arasında 5-25 yaş aralığındaki 3,4 milyon çocuk ve genç, çeşitli kurs ve etkinliklere katıldı.

Bu kurs ve etkinliklerden gelir açısından sosyal desteğe muhtaç, yetim, öksüz, kimsesiz, ailesi parçalanmış, suça sürüklenmiş, terör ve suç faaliyetlerinin mağdurları yararlandı.

ÇOGEP kapsamında geçen yıl değişik kurs ve etkinlikten oluşan 68 proje hayata geçirildi. Bu kapsamda 359 çocuk ve gence yönelik aşçı yardımcılığı, mobilya tasarımcılığı, fotoğrafçılık, el sanatları gibi meslek dallarında kurslar verildi.

- Sporcu gençlere lisans

Masa tenisi, yüzme, güreş, judo, futbol ve okçuluk gibi sportif kurslara katılan iki bin 724 kişiden 66'sı lisans sahibi oldu.

Projeye katılan 33 bin 710 kişi, TEOG, LYS, hızlı okuma ve İngilizce alanlarında eğitimi destekleyici kurslar aldı. 414 çocuk ve gence yönelik kemençe, gitar, bağlama gibi koro çalışmaları konusunda müzik kursları verilirken 383 çocuk ve genç yağlı boya, ebru, kum boyama, mozaik kurslarında el becerilerini geliştirmeye çalıştı.

Projeyle 49 bin 356 çocuk ve genç, tiyatro izleme fırsatı yakalarken 26 bin 775 kişi ise değişik il ve ilçeleri gezerek tanıma fırsatı buldu.

Bazı illerde toplam 11 zenginleştirilmiş kütüphane kurulurken 10 bin 600 kitap ise çocuk ve geçlerin kullanımı için kütüphanelere bağışlandı.

Yorumlar