Çocuk Şenliği Eruhlu 5 bin çocuğunun yüzünü güldürdü

- Görevlendirme yapılan Siirt'in Eruh Belediyesince düzenlenen Çocuk Şenliği'nde 5 bin çocuk doyasıya eğlendi - Belediye Başkan Vekili Kaymakam Dayanç: - "Türkiye'de terör olaylarının ilk başladığı yer olarak anılan Eruh, bu çalışmalarla inşallah kısa süre sonra terörün tamamen bittiği yer olacak"

Google Haberlere Abone ol
Çocuk Şenliği Eruhlu 5 bin çocuğunun yüzünü güldürdü

SİİRT (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt'in Eruh Belediyesince Çocuk Şenliği düzenlendi.

Eruh Belediyesi, "daha mutlu ve huzurlu bir kent" sloganıyla başlattığı çalışmalar ile vatandaşları özlemle bekledikleri hizmetlerle buluşturmaya devam ediyor, genç ve çocuklara yönelik kültür, sanat ve spor etkinlikleri düzenliyor.

Etkinlikler kapsamında belediye tarafından düzenlenen ve 4 gün süren Çocuk Şenliğine ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan 5 bin çocuk katıldı. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki şenlikte çocuk tiyatrosu sahnelendi, animasyon, Hacivat-Karagöz ve illüzyon gösterisi yapıldı, şişme oyun gruplarında çocuklar doyasıya eğlendi.

Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışları gereği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ardından 4 gün süren Çocuk Şenliği düzenlediklerini söyledi.

Sadece çocuklara özgü düzenlenen şenlikte çocukların çok mutlu olduğunu aktaran Dayanç, "İlçe ve köylerimizden gelen yaklaşık 5 bin çocuk bu etkinliklerden istifade etti. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi çok rahatlıkla görebiliyoruz. Gayet mutlular sevinçliler. Bu da bizi fazlasıyla mutlu ediyor." dedi.

İnsan odaklı yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini, belediye olarak her kesime sosyal belediyecilik anlamında kültür, sanat ve spor etkinlerini sunmaya devam edeceklerini anlatan Dayanç, devletin kaynaklarının tamamen halka yönelik kullanıldığını dile getirdi.

Dayanç, ilçede artık huzur ve mutluluk olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Çocuklar dahil herkesin yüzünde gülümseme var. İnşallah bu güzel huzur ortamı kalıcı olur. Devamlı olur. Bu süreklilik devam ettiği sürece Eruh çok daha güzel yerlere gelecek. Daha iyi anılacak. Bu terör belası asla burada anılmayacak. Türkiye'de terör olaylarının ilk başladığı yer olarak anılan Eruh, bu çalışmalarla inşallah kısa süre sonra terörün tamamen bittiği yer olacak. Terör algısı gün gittikçe kırılacak. Bunu görüyoruz. Mutluluk verici bir şey artık terör kelimesini kimse ağzına almak istemiyor. Çünkü şu an yapılan çalışmalar ve güzellikler terör algısıyla yan yana gelemeyecek kadar değerli ve üstün çalışmalardır. Bu üstün çalışmalar, güzellikler inşallah daha da taçlanacak. Burada anılan bu terör algısı gün geçtikçe azalacak ve bir süre sonra tamamen bitmiş olacak."

Öğretmen Ali Ertuğrul da şenlik için yetkililere teşekkür ederek 6 yıldır ilçede görev yaptığını, ilk defa çocuklara yönelik bir etkinlik düzenlendiğini gördüğünü dile getirdi.

Vatandaşlardan Sabahattin Kayran ise ilçenin son 2 yıldır değişim içerisinde olduğuna dikkati çekerek "İlçemizde yaşanan olumlu gelişmelerle beraber yıllarca yaşanan terör algısını bertaraf olduğu için mutluyuz. Çocuklarımız hayal edemedikleri kadar eğlenerek mutlu oldular. Böyle etkinliklerin devam etmesini istiyoruz." dedi.

Yorumlar