Çocuğu suç işleyen babaya hapis cezası verildi

Kaçırdığı babasının arabasıyla kendi gibi iki çocuğa çarparak ölümlerine sebep olan 13 yaşındaki çocuğa 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Mahkeme tarafından hazırlanan iddianamede çocuğuna defalarca araç verdiğini belirtilen babaya örnek bir kararla ceza verildi.

Google Haberlere Abone ol
Çocuğu suç işleyen babaya hapis cezası verildi

İstanbul Sancaktepe'de babasının aracını alarak Elif ve Efe adında iki çocuğa çarparak ölmelerine neden olan 13 yaşındaki R.A. hapis cezasına çarptırıldı. 

Sancaktepe'de 8 Haziran 2017 yılında meydana gelen olayda 13 yaşındaki R.A. babasının arabasını kaçırdıktan sonra dondurma almaya 9 yaşındaki Efe ve Mehmet Akif'e çarptı. Hızını alamayan küçük çocuk araçla karşıdaki eve daldı. O sırada pencerede oturarak Efe ile sohbet eden 4 yaşındaki Elif'te hayatını kaybetti. 

BİRGÜN SONRA TUTUKLANDI

Olaydan bir gün sonra iki çocuğun ölümüne bir çocuğun ise yaralanmasına neden olan R.A. “bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümü, bir kişinin de yaralanması” suçlamasıyla tutuklandı. 11 yıl 3 ay hapis istemiyle yargılanan çocuk çıkarıldığı mahkeme tarafından 4 yıl hapse mahkum edildi.

BABAYA DA HAPİS CEZASI

Aynı suçlamayla dava açılan baba İlhan Askerler’in yargılandığı davada da karar çıktı. Daha önce defalarca oğluna şehir içinde araba sürdürdüğü ve bir çok kez oğluna arabanın anahtarını verdiği ileri sürülen Askerler'e 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Yorumlar