CNN'den Trump hakkında suç duyurusu

ABD Başkanı Trump'ın sık sık hedef aldığı CNN International televizyon kanalı, Trum'ın muhabirlerini kovmasından sonra yargıya gitti. CNN, Trump hakkında dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
CNN'den Trump hakkında suç duyurusu

CNN, ABD Başkanı Donald Trump hakkında, kendilerine yönelik baskı ve hakaretlerinden dolayı suç duyurusunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Kasım ara seçimlerin ardından Beyaz Saray'da açıklama yaparken CNN muhabirini azarlamıştı.

CNN muhabiri Jim Acosta'yı göçmenlerle ilgili ve Rusya soruşturması ile ilgili soruları sebebiyle azarlamıştı. Trump, 'CNN seninle çalıştığı için utanmalı. Kabasın, berbat bir insansın. CNN için çalışmamalısın' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, CNN muhabiri Jim Acosta'yı göçmenlerle ilgili ve Rusya soruşturması ile ilgili soruları sebebiyle azarladı. Trump, 'CNN seninle çalıştığı için utanmalı. Kabasın, berbat bir insansın. CNN için çalışmamalısın' dedi.

Basın toplantısında, Trump ile Acosta arasında yaşanan gerginlik sonrası Başkan Trump, "CNN, seni çalıştırdığı için utanmalı. Kaba ve berbat bir insansın. CNN için çalışmıyor olmalısın. Sarah'a (Beyaz Saray Basın Sözcüsü) davranış biçimin berbat. Diğer insanlara davranış biçimin berbat. İnsanlara bu şekilde davranamazsın." demişti.

CNN ile Trump'ın ilk sürtüşmesi bu değil. Trump, göreve geldiği ilk günden bu yana CNN için "Yalan haber yapıyorsunuz" sözleriyle itham etmişti.

Yorumlar