Cinderesi operasyonu için geri sayım başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu Afrin'in terör örgütlerinden temizlenmesi için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda operasyonunda ilerleme devam ediyor. Kahraman Mehmetçik ve ÖSO birlikleri Cinderesi operasyonu için hazırlıklarını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Cinderesi operasyonu için geri sayım başladı

Afrin merkeze yönelen TSK ve ÖSO ittifakı için yeni hedeflerin Kefer Cenne, Mabadlı ve Şeran olduğu bildiriliyor. TSK’ya bağlı özel birlikler, cumartesi gece yarısı Şeran önlerine kadar sızmayı başardı. PKK’nın kasaba çevresindeki ilk hattını kıran Özel Kuvvetler’e destek amaçlı gelen ÖSO birlikleri ile teröristler arasında Şeran kasaba kavşağında çatışmalar sürüyor.

Azez hattından ana merkeze ilerleyen birliklere ek olarak, Raco-Şeyh Hadid cephesinden de Afrin’e ilerleyen birlikler için Mabadlı kasabası öncelikli nokta özelliği taşıyor. Suriyeli muhalif grup komutanları Cinderesi için de geri sayımın başladığını bildirirken, Şeyh Hadid ve Raco cephelerinde sahanın PKK’lı cesetleri ile dolu olduğu bilgisini veriyorlar.

Mevziler ateş altında

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay’ın karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla ateş altına alındı. Harekat kapsamında Afrin’in batısında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları, obüs topları ve çoklu roketatarlarla vuruldu. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

2777 PKK’lı öldürüldü

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2777 oldu. Son iki günde yapılan operasyonlar sonucunda, Raco ve Cinderesi’nden Afrin’e ulaşan karayolları da kontrol altına alındı.

Yorumlar