Çin'de koronavirüs nedeniyle ten rengi değişen doktor öldü

Koronavirüsün çıktığı Çin'de virüs kaptıktan sonra ten rengi değişen doktor hayatını kaybetti. Doktorun Çin'de koronavirüs nedeniyle uzun zaman sonra ölen ilk kişi olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Kovid-19 nedeniyle ten rengi değişen doktor öldü

Covid-19 salgının ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde virüsü kaptıktan sonra ten rengi değişen doktorun hastalıktan hayatını kaybettiği açıklandı.

Koronavirüse yakalandıktan sonra beyaz olan ten rengi siyaha dönüşen Çinli doktorun görüntüsü tüm dünyayı dehşete düşürmüştü.

Çin medyasında yer alan habere göre, 4 ay boyunca Covid-19 tedavisi gören Wuhan Merkez Hastanesi doktorlarından Hu Weifeng hayatını kaybetti. 



Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde bulaşıcı hastalıklar uzmanı Song Jianxin, doktorların karaciğerlerinde depolanması gereken demirin, organlar düzgün çalışmadığı için kan damarlarına dolduğunu ifade etmiş ve ten renginde değişmenin buna bağlı olduğunu ifade etmişti.

UZUN SÜRE SONRA KORONAVİRÜSTEN İLK ÖLÜM

Çin'de 17 Nisan'dan bu yana Covid-19 kaynaklı ölüm bildirilmiyordu. Bu son ölüm, yarından itibaren resmi istatistiklere dahil edilecek.

Yorumlar