Çin'de ilk kez iç kaynaklı vaka tespit edilmedi

Çin'den dünyaya yayılan koronavirüs ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aylar sonra ilk kez Çin'de ülke içi kaynaklı Kovid-19 vakası yaşanmadı. Tespit edilen vakalar dışarıdan gelenler arasından oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çin'de ilk kez iç kaynaklı vaka tespit edilmedi

Dünyaya Çin'den yayılan koronavirüs konusunda bir ilk gelişme yaşandı. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra 150'den fazla ülkeye yayılan virüs Çin'de dün ilk kez bir vakaya neden olmadı. Vakalar bulundu ancak bulunan vakalar yurt dışından gelenlerde tespit edildi.

Çin'de yayın yapan Şinhua haber ajansının haberine göre Çin genelinde dün sadece 34 yeni koronavirüs vakası görüldü. 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, ülkede dün görülen 34 yeni Kovid-19 vakasının yurt dışından gelenlerde tespit edildiğini açıkladı.

Komisyon yetkilileri, başkent Pekin’de 21, Şanghay'da 2, Guangdong'da 9, Heylongciang ve Cıciang eyaletlerinde de birer kişide Kovid-19 tespit edildiğini, bu vakaların tamamının ''ithal vaka'' olduğunu aktardı.

Yetkililer ayrıca, dün itibariyle ülkedeki ''ithal vaka'' sayısının da 189’a ulaştığını açıkladı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19, kısa sürede ülke geneline ve yurt dışına yayılmıştı. Dünya genelinde birçok ülkede hızla artan Kovid-19 kaynaklı ölüm ve vaka sayısı nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid-19'un "pandemi" olarak nitelendirilebileceğini açıklamıştı.

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde 19 Mart 2020 itibariyle Kovid-19 bulaşan insan sayısı 219 bin 548 olarak tespit edildi. Bunlardan 8 bin 971 kişi hayatını kaybederken, 85 bin 749'u ise kurtarıldı. Yaklaşık 124 bin kişinin hastanelerde tedavileri sürüyor. Bunlardan 6 bin 800'ünün durumu kritik olarak biliniyor. 

Yorumlar