Çınar yaprağı ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Çınar yaprağı, görselliği ile bizlere sunduklarının ötesinde sağlık için de kullanılıyor. Bol oksijen almamızı sağlayan çınar ağacı yaparaklarının kurutularak demlenmesi ile oluşturulan reçeteler sağlık sunuyor. Peki çınar yaprağı ne işe yarar, faydaları nelerdir. İşte çınar yaprağı faydaları

Google Haberlere Abone ol
Çınar yaprağı ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Çınar yaprağı sadece bir yaprak olmanın çok dışında. Peki çınar yaprağının faydalarının neler olduğunu biliyor musunuz? İşte görselliği ve bol okisjeni ile hayatımızda var olan çınar yaprağının faydaları

Çınar yaprağı, içinde barındırdığı pek çok mineral sayesinde kemikleri güçlendiriyor ve daha sağlıklı kemikler sağlıyor.

Çınar yaprağı, kemikleri güçlendirmesi ile birlikte kireçlenmeyi ortadan kaldırarak, bir daha oluşmaması için gerekli vitamin ve mineralleri barındırıyor.

Çınar yaprağı çayı günde 2 kez tüketildiğinde romatizmayı önlüyor.

Vücutta bulunan iltihabı yok ederek, oluşabilecek iltihaplanmanın önüne geçiyor.

Ödem söktürücü özelliği ile vücuttaki şişlikleri atıyor.

çınar yaprağı

Çınar yaprağı aynı zamanda doğal bir ağrı kesici.

Antiseptik özelliği sebebi ile kaynatılıp gargara yapıldığında boğazdaki iltihabı iyileştirerek mikropları vücuttan uzaklaştırıyor.

Çınar yaprağı mide bulantısını kesme özelliği ile de yıllardan beri kullanılıyor.

Aynı zamanda saç sağlığı açısından çınar yaprağı kaynatılarak saç diplerine masaj yapıldığında kepek oluşumunu engelliyor.

Çınar yaprağı zayıflatır mı?

Son zamanlarda çınar yaprağı zayıflatıcı özellik taşıdığı için zayıflamak isteyenlerin en çok kullandığı doğal ürünlerin başında geliyor. Çınar yaprağı ödem söktürücü özelliği ile metobolizmayı hızlandırıyor ve vücuttaki şişkinlik sorununu ortadan tamamen kaldırıyor. Çınar yaprağı çay şeklinde demleyerek içildiğinde zayıflamaya yardımcı oluyor.

Çınar yaprağı zayıflatma etkisi ve diğer sağladığı faydaları elde etmek için çınar yaprağının dalında kendiliğinden kuruması beklenmelidir.

 

 

 

 

Çınar yaprağı nasıl kullanılır?

Zayıflama etkisi için çınar yaprağı çayı

1 su bardağı kaynamış su üzerine 1,5 yemek kaşığı kurutulmuş çınar yaprağı ufalanır ve demlenmeye bırakılır. ardından süzülerek içilir.

Kepek oluşumu için çınar yaprağı kullanımı

Tıpkı zayıflama reçetesinde olduğu gibi miktar ihtiyaç oranında arttırılarak çınar yaprağı çayı hazırlanır ve hazırlanan bu çay ile saçlar yıkanır. Kısa süre içinde daha sağlıklı saçlara kavuşarak kepek sorunundan kurtulursunuz.

Çınar yaprağının içinde toksik etkili formik asitler bulunur. Çınar yaprağı çayı menopoz döneminde sakinleştirici ve yatıştırıcı özelliği ile tercih edilir ve bu dönemin rahat atlatılmasını sağlar.

Çınar yaprağı ne kadar tüketilmeli?

Tıpkı diğer doğal ürünlerde olduğu gibi çınar yaprağı da kararında tüketilmeli. Herşeyin fazlasının zarar olduğu göz önünde bulundurulmalı. Günde 2 bardak çınar yaprağı çayı sorunlar için kafi gelmektedir.

Yorumlar