Çin'de Ivanka Trump ekonomisi oluştu

Çin firmaları ve ürünleri, adlarını değiştirip ABD Başkanı'nın kızı Ivanka'nın adını alıyor. Tuğlaya bile onun adı verildi

Google Haberlere Abone ol
Çin'de Ivanka Trump ekonomisi oluştu

Sonhaberler | Haber Merkezi

Şubat ayının ilk gününde, Çin'in Vaşington Büyükelçiliği'nde "Çin yeni yılı" dolayısıyla verilen resepsiyona, elinden tuttuğu küçük kızıyla katılan Ivanka Trump'ın bu jesti sempati topladı. Başkan'ın 5 yaşındaki torununun gittiği anaokulunda öğrendiği Çince çocuk şarkısını mükemmelen söylediği video daha önce yayınlanmış ve izleyen Çinlilerin gönlünü fethetmişti.

Güzel anne ile utangaç torunun resepsiyondaki görüntüleri Çin'de bir heyecan dalgası yaratmış; sanal medya bu haber ve görüntülerle dolup taşmıştı. Ancak İvanka'nın Çin'de bu şekilde edinmiş olduğu popülaritenin en çarpıcı sonucu, 227 ürünün Başkanın kızının adıyla tescil edilmek üzere başvurması oldu. Bunlar arasında otel rezervasyon hizmeti, zayıflama hapı, içki, zemin kaplama, seramik vb ne aranırsa var.

Bu gidişe şimdilik yasal bir sınırlama yok. Esasen Trump başkanlığa seçildikten hemen sonra 6 Aralık'ta Khorgos Ivanka Film, bundan 6 gün sonra Donging Ivanka Otomobil Servisi kurulmuştu. Hatta da 18 Kasım'da Anhui Ivanka Tıp Aletleri oluşmuştu. Çin Komünist Partisi resmi organı Global Times gazetesine göre, o zamandan beri İvanka adına 40 kadar şirket kurulmuş. Bu furyanın nereye kadar ve hangi kapsamda süreceği de şu anda bilinmiyor. 

Yorumlar