Çin Savunma Bakanı Wanquan İran'da

- İran Savunma Bakanı Dehkan: - "Çin Halk Cumhuriyeti ile uzun süreli askeri ve savunma işbirliğinin arttırılması, İran'ın diplomatik öncelikleri arasındadır"

Google Haberlere Abone ol
Çin Savunma Bakanı Wanquan İran'da

TAHRAN (AA) - Çin Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanı Korgeneral Chang Wanquan, İran'ın başkenti Tahran'da İranlı mevkidaşı Hüseyin Dehkan ile bir araya geldi.

İran savunma bakanlığı resmi internet sitesinin haberine göre, konuk bakan Wanquan, Tahran'daki Savunma Bakanlığı binasında İran Savunma Bakanı Dehkan tarafından resmi törenle karşılandı.

Bakanlar, gerçekleştirdikleri baş başa görüşmenin ardından, "askeri ve savunma alanında işbirliğinin arttırılması, tecrübe paylaşımı ve terörizmle mücadele" konularını içeren mutabakat zaptını imzaladı.

Dehkan, atılan imzaların ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çin Halk Cumhuriyeti ile uzun süreli askeri ve savunma işbirliğinin arttırılması, İran'ın diplomatik öncelikleri arasındadır. Çin Savunma Bakanı'nın Tahran ziyaretini bu yönüyle değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Çin ile İran arasında mutabakat zaptının imzalanması

Wanquan'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki askeri ve savunma alanında "dönüm noktası" olmasını ümit ettiklerini dile getiren Dehkan, Çinli Bakan ile bölgesel sorunlar ve terörizmle mücadele konularını da görüştüklerini ifade etti.

Öte yandan Çin Savunma Bakanı Korgeneral Wanquan, imzalanan mutabakat zaptının askeri ve savunma alanında ilişkileri güçlendireceğini belirtti.

Wanquan, "Çin'in İran ile dünya ve bölgeyle ilgili ortak düşüncelere sahip olması, iki ülke arasındaki askeri ve savunma alanındaki ilişkilerin gelişmesine fırsat vermektedir." dedi.


Yorumlar