Çin ordusunda modernleşme seferberliği

Çin Devlet Başkanı Şi, Çin Silahlı Kuvvetlerinin hızla modernleşmesi için talimat verdi

Google Haberlere Abone ol
Çin ordusunda modernleşme seferberliği

Sonhaberler | Haber Merkezi

'Çin silahlı kuvvetleri daha hızlı, vurucu gücü daha yüksek ve daha modern olmalı.' Bu, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Ulusal Halk Kongresi önünde dile getirdiği talep. Şi, modernizasyon sürecinin hızla yürütülmesi dileğinde. Bilimsel ve teknolojik gelişmeler, Şi'ye göre, bu sürecin anahtarı niteliğinde.

13 Mart Pazartesi günü, resmi yayınların bildirdiğine göre Şi, Halk Kurtuluş Ordusu'nun delegeleri önünde yaptığı konuşmada teknolojik donanımın iyileştirilmesi için büyük çabalar harcanması gerektiğini vurguladı. Esasen Çin, son yıllarda silahlı kuvvetlerini modern uçaklar, denizaltılar ve füze sistemleriyle donatmakta.

Öte yandan Şi, muharip güçlerin eğitim ve talimleri üzerinde de durularak yeni askeri yeteneklerin boy vermesinin amaçlanmasını istedi. Çin, teknik geliştirme sürecinde, asker sayısını 300 bin kadar azaltarak 2 milyonun altına düşürdü. Bu arada savunma bütçesi, son 20 yılın en düşük artışıyla %7 olarak saptandı. Ancak toplam bütçe, mutlak değer olarak, yine de 142 milyar avro ile şimdiye kadarki en yüksek tutarlı bütçe.  

Yorumlar