Cimnastik Federasyonu, Çelen'le devam ediyor

- Federasyonun olağan seçimli genel kurulunda Suat Çelen yeniden başkanlığa seçildi

Google Haberlere Abone ol
Cimnastik Federasyonu, Çelen'le devam ediyor


ANKARA (AA) - Türkiye Cimnastik Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda Suat Çelen bir kez daha başkanlığa seçildi.

Toplam 150 delegesi bulunan federasyonun genel kurulunda, divan başkanlığına Ahmet Bilgiç seçildi. 115 delegenin oy kullandığı seçimde 7 oy geçersiz sayılırken, 108 oy alan Çelen, 4 yıllığına tekrar başkanlık koltuğuna oturdu.

Suat Çelen, seçim sonrası yaptığı konuşmada, 2014 yılına kadar uluslararası yarışmalarda bir tane bile madalya olmadığını hatırlatarak, "2014 ve 2016 yılları arasında rekor derecede madalya kazandık." dedi.

Cimnastiğin, ülkenin tamamında yapılan bir spor haline geldiğini belirten Çelen, "Göreve geldiğimizde aktif lisanslı sporcu sayımız bin 200 civarındaydı, bugün ise 10 bin 500 civarına yükseldi. Yeni dönem ve yeni ufuklar bizi bekliyor. Tüm branşlarda yabancı antrenörler getirerek, 2020 Olimpiyatları'na şimdiden hazırlanacağız. Artık amacımız sadece olimpiyatlara katılmak değil, orada madalya kazanmaktır." diye konuştu.

Suat Çelen'in başkanlığındaki federasyon yönetim kurulunda ise Ahmet Bilgiç, Ahmet Çotuk, Aydın Tank, Bülent Gürsoy, Cumhur Özçelik, Derviş Çatalbaş, Emre Bağcı, İsmail Göktekin, Kürşad Ramazan Özdemir, Mehmet Günbaş, Talip Ersoy, Ümran Songun ve Yener Altıntaş yer aldı.

Yorumlar