Çimento hisseleri neden yükseliyor? Borsada çimento hisseleri neden çıkıyor?

Çimento hisseleri son günlerde beklenmedik şekilde hızla yükselince bazı yatırımcılar da durumun sebebini merak etmeye başladı. Çimento hisselerindeki aslında yükseliş pek de sürpriz değil.

Google Haberlere Abone ol
Çimento hisseleri neden yükseliyor?

Çimento hisseleri neden yükseliyor, borsadaki çimento şirketlerinin hisseleri neden bir anda yükselmeye başladı soruları bu aralar merakla soruluyor. Borsa İstanbul'un deprem sonrasındaki açılışıyla birlikte bir anda belli bir iki sektöre ait şirketlerin hisselerinde hızla yükseliş gözlenmeye başladı. Hisselerinde yükseliş gözlenen şirketler çimento, demir ve inşaatla ilgili bilimum şirketler oldu. Oyak Çimento yüzde 94,56'lık yükselişle takip ediyor. Oyak Çimento'nun da hisse fiyatı 3 Şubat'taki 20.6 liradan bugün 40.08 liraya yükseldi. Çimento şirketlerinden bugün yine tavan seviyelerini gören Nuh Çimento yüzde 94,28 yükseldi ve hisse fiyatı 183.3 liraya çıktı. Peki, çimento hisseleri neden yükseldi?

ÇİMENTO HİSSELERİ NEDEN YÜKSELİYOR?

Çimento hisselerinin yükselme nedeni Türkiye'yi yasa boğan depremler oldu. Depremlerde yüzbinlerce binanın yıkıldığı açıklanmıştı. Yüzbinlerce binanın yıkılması 1 milyonlarca insanın evsiz ve iş yerisiz kaldığı anlamına geliyor. Bu insanların evlere ve iş yerlerine ihtiyaçları olacak. Haliyle çimento ve inşaat sektöründe büyük bir hareketlilik başlayacak. Dolayısıyla çimento şirketleri de kıymet kazanıyor. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve birçok ilde hissedilen 7,7 büyüklüğünde depremin ardından Borsa İstanbul'da açılış seansında çimento şirketlerinin hisselerinde sert yükselişler görüldü.

Borsa İstanbul’da işlem gören Konya Çimento, Oyak Çimento, Nuh Çimento, Akçansa Çimento, Göltaş Çimento, Afyon Çimento, Bursa Çimento, Niğde Beton, Çimbeton hisseleri bu sabah sert yükseliş kaydetti.

Birçok vatandaş sosyal medyada duruma tepki gösterdi. Geçen hafta halka arz edilen Bülbüloğlu Vinç şirketinin hisseleri de bu sabah açılışta tavan oldu.

Öte yandan, Borsa İstanbul AŞ, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgede bulunan 8 ortaklığın paylarına ait işlem sıralarının geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

YÜZDE 90'DAN FAZLA ARTANLAR VAR

 Deprem öncesi 3 Şubat kapanışa göre bugün itibariyle Konya Çimento hisseleri yüzde 94,86 yükselerek 4774 liraya çıktı ve yine tavan gördü.

Onu bugün yine tavan olan Oyak Çimento yüzde 94,56'lık yükselişle takip ediyor. Oyak Çimento'nun da hisse fiyatı 3 Şubat'taki 20.6 liradan bugün 40.08 liraya yükseldi. Çimento şirketlerinden bugün yine tavan seviyelerini gören Nuh Çimento yüzde 94,28 yükseldi ve hisse fiyatı 183.3 liraya çıktı.

Afyon Çimento da bugün tavan gördü, 3 Şubat'tan bu yana yükselişi yüzde 94,14 ve fiyat ise 12.6 liraya gelmiş durumda. Bursa Çimento bugün tavan ve yüzde 86,61'lik yükselişe imza attı sadece 7 işlem gününde. Çimsa bugün tavan seviyede 7 işlem günüdeki yükselişi yüzde 81,06.

Akçansa yüzde 58,83 yükseldi, Göltaş Çimento ise yüzde 47,94’lük getiriye imza attı. Batı Anadolu ve Batı Söke Çimento hisseleri bu 7 işlem gününü biraz daha dalgalı geçirerek daha düşük seviyelerde getiri sağladılar.

Beton hisselerinde ise en hızlı yükselişi Çimbeton yüzde 94,75 ile yaptı. Niğde Beton yüzde 94,62, Boğaziçi Beton ise yüzde 18,63’lük getiri sağladı 7 işlem gününde.

Yorumlar