Çikolata yemek için 5 neden

çikolata yemek için 5 neden , çikolatanın faydaları

Google Haberlere Abone ol
Çikolata yemek için 5 neden

Çikolata yemek için 5 neden
Bitter, sütlü, fındıklı, beyaz çikolata gibi birçok farklı tatlarda sunulan çikolata  doğru miktarda ve doğru zamanda tüketildiğinde son derece sağlıklı bir besindir. Yıllarca çikolatanın çok fazla yağ ve şeker içermesinden dolayı, fazla miktarda tüketimi şişmanlık, kalp damar hastalıkları, diyabet, sivilce problemlerine neden olmasıyla bilinir. Fakat, günümüzde yapılan araştırmalar durumun hiç de böyle olmadığına dikkat kanıtlıyor. 
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcıdır: Kakao içerisindeki lif sayesinde bağırsak sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Kolesterolü düşürmeye yardımcıdır: Yapısında olan tekli doymamış yağ asidi kandaki kötü kolesterol miktarının azalmasına, iyi kolesterol miktarının da artmasına yardımcı olur.
Kan basıncını düzenler: Çikolata, tüketiminin stresi azaltan etkisinin olması ve içerdiği magnezyum, potasyum mineralleri sayesinde de kalp koruyucu bir besindir.
Yorgunluğu azaltır: Çikolata tüketimi, seratonin olarak adlandırılan mutluluk hormonunun olması nedeniyle kadınların adet dönemleri öncesinde görülen ruhsal çöküntüyü, yorgunluk hissini ve aşırı sinirlilik gibi duygu durumlarındaki dalgalanmaları azaltır. Ayrıca içeriğinde bulunan magnezyum minerali de bu sendromun yarattığı etkileri azaltmaya yardımcı olmaktadır.
Antioksidanlarla zengin Kakao taneleri, epikateşin ve Polifenollerin ve flavonoller içerir. Bu bileşikler antioksidan olarak bağışıklık sistemini güçlendirme ve hücre yenilenmesini destekleme ve kansere karşı koruma sağlar. Bitter çikolatanın kakao oranının sütlü çikolataya göre yüksek olması ve beyaz çikolata da hiç kakao olmaması nedeniyle, antioksidanlar en iyi şekilde yararlanabilmek için, en az yüzde altmış kakao içeren çikolatalar tercih edilmelidir.

Yorumlar