Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı kumpas mı, görevden alındı mı, kaç yaşında, ne dedi?

Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı kumpas mı, kaç yaşında, ne dedi? Cihat Kısa neden istifa etsin deniliyor, tartışmalara neden olan konuşması nedir? Hz. Meryem hakkında ne dedi, ses kaydında konuşan kendisi mi? İlahiyatçıların tepkisi nasıl oldu, görevden alındı mı?

Google Haberlere Abone ol
Cihat Kısa'nın Hz. Meryem ses kaydı kumpas iddiası

Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı kumpas mı, görevden alındı mı, kaç yaşında, ne dedi? Neden istifa etsin deniliyor, tartışmalara neden olan konuşması nedir? Hz. İsa'nın muhterem anneleri Hz. Meryem hakkında yaptığı iğrenç konuşma nedeniyle son günlerde başta ilahiyat dünyası olmak üzere birçok kesimden tepkiler alan Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı, görevden alındı mı, kaç yaşında, ne dedi? İşte Cihat Kısa biyografisi:

Hz. Meryem hakkında iftira niteliğinde konuşmalar yapıtğı ileri sürülen Cihat Kısa'nın FETÖ taktiği "video montajla kumpas" kurbanı olduğu söyleniyor. Üniversiteden yapılan açıklamada, viedonun gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

Cihat Kısa Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak çalışıyor.

Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı, görevden alındı mı, kaç yaşında, ne dedi?
Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı, görevden alındı mı, kaç yaşında, ne dedi?

 

Kısa, Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı'nda görevlidir.

Cihat Kısa 1976 yılında Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinde dünyaya geldi. 

İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. 

Cihad Kısa, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri'nde Yüksek Lisans yaptı.

Aynı bölümde doktorasını bitirdi.

2015 yılından bu yana aynı bölümde doçent olarak görev yapmaktadır.

Cihat Kısa, Hz. Meryem'e iftira atmakla suçlanıyor. 

İddiaya göre Kısa, bir konferansta yaptığı konuşmada Hz. Meryem'e ağza alınmayacak iftiralarda bulunuyor.

İşte Kısa'nın o konuşması: 

Cihat Kısa tepki çeken konuşmasında, "Şimdi bu İsa'ya atfedilen bir şey vardı... 'ilk taşı günahsız olan atsın'. Biliyorsunuz değil mi hikayesini? Hah. Şimdi, olay nasıl, az çok biliyorsunuz. Nasıralı İsa, bir gün duruyor...

Yahudiler bir tane kadıncağızı alırlar gelirler. Derler ki, 'Bu kadın zina yaptı ey İsa! Yeni dinin hükmü nedir?' Hayudiler test ediyor...

İsa başını kaldırıp bakmaz. Bir daha söylerler. Yüzü kızarır İsa'nın. Üçüncü söyledikleri zaman, canı sıkılır. Der ki, 'Sizin inandığınız Yahudi şeriat neyi hükmediy bununla ilgili? En sevdikleri şey. Yahudiler bunu çok sever. Günah keçisi. O kavram ona ait zaten. 'Recm'. Taşlanıp öldürmek. Tamam. Çağırın ahaliyi. Kazın çukuru. Gömün kadını. Kadını gömerler.

Ondan sonra isa, tarihe geçene o (de mi biz bile biliyoruz şu anda) o muhteşem sözü söyler. 'ilk taşı günahsız olan atsın'. Her taşı almıştır. Ağzından salya akıyordur. Bu ahlak bekçileri hep böyledir. Biliyorsunuz değil mi? Parantes açayım. İtalyan bir gelinceğiz vardı. Hani kızcağız... Poppa mıydı neydi? Gebze'yi geçemedi. Tüm Avrupa'yı geçti. Gebze'yi geçemedi.

Bir tane yaşlı kadıncağız. O bırakmamıştır. Taşı bir sallar. Vuramaz. Sağından geçer. Tekrar eğilir, taşı alır. Bir daha sallar. Solundan geçer. Üçüncü defa... Bak üç önemlidir. Hani teslisten önce teslis var zaten. Eğilince, İsa der ki, 'Yeter anne! der. Taş atan kim?

Öğrenciler: Meryem mi?

Cihat Kısa: Hah, 'Sen de der, ben küçükken beni bırakıp bir yerlere gidiyordun' der.

Yani aslında, hani biz anlatıyoruz 'babasız doğdu, mabasız doğdu' da bir de o çocuğun dünyasından bakın babasız doğmaya. Bu, aslında bize anlatılmayan bir hikayedir.

Bir öğrenci: İşte o kısmı yalandır!

Cihat Kısa: Bilemem! Ama çok önemli bir cümledir. 'Sen de ben küçükken beni bırakıp bir yerelere gidiyordun'

Kısa'nın iftiraları ilahiyat dünyasında sert tepkilere neden oldu. 

İlahiyatçı İhsan Şenocak, Cihat Kısa'nın iftirasına tepki gösteren isimlerden biri oldu.

Şenocak, "İlahiyatta bir hoca Hz Meryem annemize fahişelik isnadında bulunuyor ve herkes susuyor. #CihatKısaGörevdenAlınsın diye tag açılmış.Almazlar.
Ey YETKİLİLER! Bari bir oryantalist üniversitesi kurun da bunun gibi Kur’an'a sövenleri oraya doldurup ilahiyatları temizleyin!" dedi.

Cihat Kısa kimdir, ne dedi, neden istifa etsin deniliyor, tartışmalara neden olan konuşması nedir?
İhsan Şenocak'ın tepkisi

 

Cihat Kısa'nın görevden alınması için Twitter'da kampanya başlatıldı.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA, VİDEO MONTAJ VE İFTİRA ATILDI 

Cihat Kısa'nın Hz. Meryem ile alakalı yayınlanan videosuyla ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden herkesi şaşırtan açıklama geldi. Açıklamada, Cihat Kısa'ya videonun montajlanarak iftira atıldığı belirtildi. Açıklamada, videoda yer alan sözlerin önünün ve arkasının kesildiği, bu şekilde iftira atıldığı belirtildi.

İşte üniversite tarafından yapılan o açıklama: 

"Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının "Din Psikolojisi" dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarından bağlam dışı kesilerek bazı bölümler yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerimden ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm İlahiyat Fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmişti.

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Cihat Kısa kimdir, nerelidir, Meryem ses kaydı, görevden alındı mı, kaç yaşında, ne dedi?
Cihat Kısa hakkında yapılan açıklama

 

CİHAT KISA AÇIKLAMAYLA ÖZÜR DİLEDİ

Konuyla ilgili kendisi de bir açıklama yapan Cihat Kısa, yaptığı konuşmanın tamamen bağlamından koparıldığını, maksadını aşan bir hal aldığını belirterek herkesten özür dilediğini söyledi. 

Cihat Kısa'nın açıklaması şöyle: 


 

Yorumlar

Funda Kuranı Kerim de surede adı geçen Hz. Meryem i inkar etmek ancak kafirin işidir fakülte neden böyle birini aklamaya çalışır...! Ortacag papazlar gibi yok olacaksınız dinimizi kirletiyorlar kafirler
Çelik Ahlaksız adi herif
Isimsiz Meryem Anamıza dil uzatan mahluk sizin belanızı mevlam tez zamanta versin dilin cùrùsùn konusamayasın
Osmanlı Torunu Bu ahlak edep yoksunu kendini bilmez herifi değil üniversite de bu güzel ülkemden defolup gitsin hemde acil
Edep ve Hayâ Adini bile zikretmek istemedigim mahlukat, esvesesafilin. Artık müslüman olmadığınızı itiraf edinde insanları günaha sokmayın. Şu canım memleketiminde topraklarını kirletmeyin salyanızı akıtmayın. Defolun gidin cennet yurdumdan.