Çiftlik Bank firarilerine kırmızı bülten

İnternet üzerinden kurdukları sistemle vatandaşı dolandıran Çiftlik Bank firarileri hakkında kırmızı bülten çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
Çiftlik Bank firarilerine kırmızı bülten

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Türkiye'de son günlerin gündem konusu haline gelen internet üzerinden kurulan saadet zincirleriyle ilgili hükümet harekete geçti. Saadet zincirlerinden ilk fark edilenlerden Çiftlik Bank ile ilgili yakalama kararları ve kırmızı bültenler çıkarıldı. Öte yandan Çiftlik Bank benzeri yeni kurulan sitelere de operasyonlar düzenlendi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın ve 6 kişi hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını bildirdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: "(Çiftlik Bank Soruşturması) Mehmet Aydın isimli dolandırıcılıkla suçlanan kişi başta olmak üzere 6 kişi için Adalet Bakanlığı kırmızı bülten çıkartılması için konuyu İçişleri Bakanlığına göndermiş ve bunlarla ilgili kırmızı bülten çıkarılmıştır." dedi.

MEHMET AYDIN'IN ORTAĞI URUGUAY'DA TUTUKLANDI

Çiftlik Bank soruşturmasının baş faili Mehmet Aydın’ın Uruguay bağlantısı olduğu iddia edilen Osman Naim Kaya’nın Uruguay makamları tarafından tutuklandığı ortaya çıktı. Osman Naim Kaya Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Çiftlik Bank soruşturması kapsamında haklarında Kırmızı Bülten talep ettiği 6 kişi arasındaydı. 

Bursa’dan 11 yıl önce kaynak ustası olarak gittiği Uruguay’da şimdi milyon dolarlık inşaat işleri yapan Kaya, Mehmet Aydın Uruguay’a ilk geldiğinde Aydın’ın Uruguay bağlantılarını sağlayan kişi olarak biliniyor.  Mehmet Aydın’ın kullandığı ve görüntüleri basına yansıyan Ferrari de Osman Naim Kaya’nın üzerine kayıtlı... Aydın’ın Uruguay’daki mal varlığını Kaya’nın üzerine yaptığı ve Türkiye’den kaçırılan paralarla ilgili kilit isim olduğu iddia ediliyor. Uruguay makamlarıyla temasa geçilerek Kaya’nın iadesi talep edildi.

AYSERİ'DE BENZER FİRMAYA OPERASYON

Öte yandan İnternet üzerinden faaliyet yürüten ve Çiftlik Bank benzeri yapılanmayla üyelerinden para topladığı öne sürülen Kayseri merkezli firmanın bir çalışanı ile bir yöneticisi daha tutuklandı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, internet üzerinden faaliyet yürüten ve Çiftlik Bank benzeri yapılanmayla üyelerinden para topladığı öne sürülen Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Otomotiv Turizm Gıda Lokantacılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (Anadolu Farm) çalışanı E.K ile Anadolu Farm programının yazılımcısı ve firma yöneticisi R.T'yi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yaklaşık 8 ay önce kurulduğu belirtilen firma hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da inceleme başlatmış, firmanın banka hesaplarına bloke konulmuştu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 firma yöneticisi tutuklanmıştı.

Firmadan banka hesaplarına bloke konulduğu için üyelerine ödeme yapılamadığı açıklanmıştı.

Yorumlar

ihsan çiftli,k bank işi hükümetin idarenin yüz karası temizleyin halkın mağduruyetini giderin