Çifte cinayete 2 kez müebbet hapis talebi

- İki kişiyi bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan zanlı hakkında, hazırlanan iddianameyle 2 kez müebbet hapis cezası istendi

Google Haberlere Abone ol
Çifte cinayete 2 kez müebbet hapis talebi

BURSA (AA) - Bursa'da 2 kişiyi bıçakla öldürdüğü öne sürülen zanlı hakkında 2 kez müebbet hapis cezası talep edildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, maktuller Hamza Arslan (20) ile Mevlüt Morkoç'u (46) aynı gece bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Samet Şut hakkındaki iddianame tamamlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle, sanık Şut hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan iki kez ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Nisan ayında merkez Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi'nde yerde yaralı halde bulunan Hamza Aslan (20) kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Bu olaydan bir süre sonra aynı mahalledeki bir evde bıçakla yaralanan Mevlüt Morkoç (46) da yakınları tarafından aynı hastaneye kaldırılmış o da yaşamını yitirmişti.

İki olayın birbiriyle bağlantılı olduğu ihtimali üzerinde duran İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin çalışmaları sonucu Şut, cinayet şüphelisi olarak yakalanmış, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Yorumlar